Söimme kerran kesän aikana kreikkalaisen kana pita gyrosin Järvenpäässä kansaivälisillä markkinoilla ja näitä ihanuuksia olen syönyt myös Kreetalla about 20 vuotta sitten
Järvenpäässä on brasilialainen verkkokauppa, josta tilasimme eksoottisempia tarvikkeita (palmunsydämet, naudan kuivalihan, mustapavut ja farofan), Olisimme halunneet ihan maniokkijauhoa ja valmistaa lisäkkeen itse, mutta sieltä lähetettiin pussillinen valmiiksi maustettua farofa-seosta, joka maistui, pussista päin aika esanssiselta
Ei olisi pitänyt mennä viime viikonloppuna tekemään pannukakkuja, sillä taas iski pannarihimo. Porkkanoita tulee kasvimaalta runsaasti (ovat edelleen maassa) ja tänään niitä hyödynnettiin pannukakkutaikinassakin
Casa Vivan keittiössä kokataan useimmiten perinteistä portugalilaista kotiruokaa, mutta silloin kun Emäntä saa ängettyä itsensä lieden ääreen on tuloksena yleensä muunneltua suomalaisruokaa
Käydään varmaan ainakin pyörähtämässä blueskadulla, joka on tänään viimeistä päivää järvenpäässä. Innostuin edellisen postauksen Chia-leivistä niin paljon, että eilen taikinaa tehdessäni päätin kokeilla millaisia sämpylöistä tulisi jos sekaan laittaisi kuorittuja hampunsiemeniä
Näitä whoopie piesejä tein jo aikaa sitten, mutta unohdin postata ne ja nyt ystävänpäivän kunniaksi ajattelin kirjata taivaallisen herkun ohjeen tännekin
Tunnelmallinen paikka ja sympaattinen omistajapariskunta. Tapasin nauravaisen vaalean naisen eräässä yritystapahtumassa muutama viikko sitten ja kuinka ollakaan, puhe kääntyi heti ruokaan
Turussa on tunnelmallinen Papu Bar, jossa on aikoinaan tullut baarikeinuilla (kyllä, keinuilla. ) istuessa tullut kaveriporukalla vietettyä monta iloista hetkeä
Ravintola oli sisustettu viihtyisästi ja paikka oli erityisen tunnelmallinen. Pienen kesälomareissun jälkimainingeissa on ihanaa palata vielä hetkeksi lomatunnelmiin ja arkistoida muutama herkullinen ruokakokemus tänne blogiinkin
Nicolas ”Baskeri” Thieulonin ja Kalle ”Basso” Kiukaisen luotsaama sympaattinen, tunnelmallinen ja herkullinen uutuusravintola avasi ovensa vuoden 2015 loppupuolella
Tai ehkä kokeilen kirjailija Leena Härmän munakeittoa. Otetaan vain vähän juustoa, pyöritellään se voissa, gratinoidaan koko komeus juustolla ja paistetaan voissa
Päällä on härmän/helmiäisen näköistä hohtoa eli kehnää. Kehnäsieniohjeita ei liiemmälti löydy. Se johtunee siitä, että sitä monet arastelevat sen keräämistä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.