Kyläilin hyvän ystäväni luona ja sain (vaadin saada) kerrankin valmistaa hänelle illallisen. Poista paistista kalvot, rouhi katajanmarjatja levitä mausteet paistin pintaan, lorauta öljyä
Pinaattia ei tarvitse keittää, ainakaan jos se ole kovin paksulehtistä. Italialaisen klassikkolisukkeen tekeminen on helppoa kuin heinänteko ja paljon nopeampaa
Ensimmäinen ruoka, johon sitä tuli, oli paistettua turskaa, maa-artisokkaa ja paprikakastiketta. Tammikuussa alkoi tutustuminen espanjalaiseen keittiöön ja tämä paprikakastike osoittautui monikäyttöiseksi
Pannulla pyörii aina sama lohenpala, uunissa muhii kasa kalapuikkojaja kuivakaapissa majailee tonnikalapurkkiröykkiö, joka kaivetaan esiin kun muistetaan, että kalaa pitäisi tosiaan syödä enemmänkin kuin kerran viikossa
L. i. d. l. n. k. y. m. ä. a. t. s. o. u. r. e. h. ,. 2. 0. g. p. v. 8. j. R. N. T. (. ). 1. D. -. K. H. S. M. C. f. 5. A. c. b. x. I. w. q. F. P. °. Y. W. L. d l. r l
Turska on todellinen monilahjakkuus. Se kestää hyvin ylikypsennyksen, sopii useisiin erilaisiin lisukkeisiin ja maistuu hyvälle esimerkiksi niin paistettuna kuin haudutettunakin
Kävimme töiden jälkeen Hakaniemessä lunastamassa Groupon-diilinä hankitun lihasetin Liettuan Herkut -nimisessä pikkupuodissa, ja samalla reissulla Hakaniemen hallista tarttui heräteostoksena mukaan myös muutama turskafile
Selailin tänään huvikseni ruokablogeja. Parhaimmissa blogeissa ohjeet on avattu yksinkertaisesti ja selkeästi, myös mausteiden käyttöä ja suhteita on pohdiskeltu hyvin
Tein noin vuosi sitten erään järjestön tilaisuudessa kokkina hääriessäni pyynnöstä suolaista piirakkaa, jossa oli täytteenä kermaviiliä, pinaattiaja fetajuustoa (yleensä näet kokkileikeissäni teen kaiken vegaanisena)
Keitä vesi, suola, etikka, laakerinlehti ja pippurit isossa kattilassa liemeksi. Lisää kalapalat liemeen, kiehauta, kuori vaahto ja ota kattila pois liedeltä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.