Suositusta munakoisoherkusta on olemassa erinäisiä versioita, ja tämä on valmistettu The Guardianin How to cook the perfect aubergine parmigiana - reseptiä mukaillen
Tämä keitto on lähes tulkoon nimetön, koska vetäisin sen päästäni ja pääraaka-aineiden listaaminen nimeen tuottaisi jonkinlaisia hirmuisia yhdistelmiä, joiden oikeinkirjoitussääntöjen miettiminen saattais tuottaa suurta tuskaa (taidan yleensäkin mennä sääntöjen sijaan mutu-tuntumalla, mikä ei ole kovin suotavaa ja luulisi ihmisen jo jotakin vuosien saatossa oppineen
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. E. i. l. e. n. t. a. p. ä. v. k. o. m. j. s. u. ". h. y. z. f. c. ,. ö. r. (. d. ). P. g. 2. 0. G. T. L. S. à. J. è. N. I. V. A. D. b. M. 1. 5. F. C. K. 6. +. 3. /. H. 4. Y. °. O. R. d l
rypsi -tai auringonkukkaöljyä paistamiseen. noin 1 dl valmista risottoa, tai liha- tai kanaliemessä keitettyä risottoriisiä (jos vain raaskit niin lisää keitinveteen sahramia ja saat kivan kellertäviä palloja). 1 dl valmista risottoa, tai liha- tai kanaliemessä keitettyä risottoriisiä (jos vain raaskit niin lisää keitinveteen sahramia ja saat kivan kellertäviä palloja)
Mustekala-perunasalaatti on italialainen kesäklassikko, joka sopii hyvin kevyelle lounaalle tai illalliselle niin alku- kuin pääruuaksikin, mutta riittää mielestäni mainiosti aivan sellaisenaankin
-. -. -. -. k. a. m. p. s. i. u. N. y. t. o. n. h. e. ä. j. v. r. l. S. g. (. ). ,. E. I. d. f. O. K. M. å. 6. 7. H. ö. T. A. J. 2. 5. 0. 1. 4. L. ". i l
Sisilialainen versio on kaikkein yksinkertaisin ja se sisältää harvoin mozzarellaa tai muutakaan pehmeää juustoa, Napolissa mukaan lisätään paikallisia juustoja (mozzarella/fior di latte/provola) ja erilaisissa variaatioissa esimerkiksi kinkkua (prosciutto cotto) kun taas Parmassa mukaan voidaan lisätä mortadella-makkaraa
Minä tein puolikkaalla ohjeella hieman pienemmän tortun, mutta kirjoitan tänne nyt normaaliin piirakkavuokaan sopivamman ohjeen, johon sain innoituksen Anna Venturin Secrets from an Italian Kitchen -opuksesta
Ota 3/4 taikinasta ja painele se pohjaksi ja reunoiksi 25-30cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Kävimme keräämässä kolmisen kiloa karhunvatukoita poikani kanssa
hieman peperoncino-chilirouhetta. (itsetehtyjä) korppujauhoja tai panko-jauhoja. 300 graamaa tarjolla olevaa valkoista kalaa (baccalà - turskaa / seitiä, Suomessa esim. 1 (luomu) sitruuna - kuori. Pyörittele haluamasi kokoisiksi palleroiksi ja käytä kevyesti korppujauhoissa (tai japanilaisissa panko-jauhoissa) Kalapullat voi joko (uppo)paistaa tai kypsentää uunissa pienen oliiviöljylirauksen kanssa (180-200 astetta, 20 min) jolloin pullat kannattaa kääntää kypsennyksen puolivälissä. 300 graamaa tarjolla olevaa valkoista kalaa (baccal - turskaa / seitiä, Suomessa esim. 1 valkosipulinkynsi hieman peperoncino-chilirouhetta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.