Nyt oli vihdoin ainekset, jaksaminen ja muutkin tähtimerkit kohdillaan, että saatoin kokeilla yönyli kohotettavaa sämpylätaikinaa, josta paistetaan tuoreet sämpylät aamupalaksi
Nyt taas työn alla. Nykyään ei kaupasta löydy revittyä ruisleipää ilman reikää. Sekoita jauhot piimään & laita tämä yön ajaksi tekeytymään hyvin peitettynä
sekoita sitä niin, että ylimääräinen neste valuu pois. Tanskassa ruisleipä on tiivis ja jykevä, siemenillä ja jyvillä ryyditetty, hapanjuureen tehty vuokaleipä
päivä200 g vettä200 g ruisjauhoaNämä sekasin ja lämpimähköön paikkaan istumaan yönyli. kalpeat neidot rannallaRuisjuurenmöhkäle on vähän poltellut pakastimessa ja nyt oli pelkästää ruisjauhoa kaapit täynnä niin tein pari leipää
Itseäni kiinnosti, miten leipätaikina kohoaisi pelkän hapatusprosessin kautta ilman hiivaa, isäntä taas vaan sattuu kovasti tykkäämään länsisuomalaiseen tyyliin tehdystä ruisleivästä
Harvemmin sitä tulee hauduteltua yönyli, vaikka kannattaisi. Hauduta uunissa kannen alla miedolla lämmöllä (max 100 astettetta) yönyli (7 tuntia tai enemmän)
Ohjeena olen käyttänyt aina ruisleipä-sivun ohjetta joka yksin kertasuudessaan menee näin. Ruisleivän teko on mulle jotenkin ihan hepreää, tällä kertaa jopa taisi onnistua kohtuudella vaikka kovaan kuoreen ei juuri veitsi käykään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.