1. kuullota
pannulla punasipulisilppu sekä timjami, yrttipippuri ja mustapippurijauhe tilkassa öljyä
2. sekoita
kermaviili, kaurahiutaleet, sipulisilppu, jauhelihamauste ja ruohosipulisilppu
3. anna
turvota 5min
4. lisää
kananmuna ja jauheliha ja sekoita
5. pyörittele
palloiksi ja paista 200'c n.20min (riippuen koosta ja uunista).
Pippurikastike
50 g
voita
5 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
(-1tl/oman maun mukaan) mustapippurijauhetta
½ tl
grillimaustetta (santa maria)
5 dl
vettä
1 knorrin
liha fondu
1. laita
kattilaan voi, jauhot ja mausteet. Itse laitoin ½ tl mustapippuria, ettei tule liian tulista lapsille, mutta omaan suuhun olisi mennyt tuo 1tl:kin
2. ruskista
niitä vähän ja kaada sen jälkeen vesi hyvin kokoajan vispilällä sekoittaen
3. Lisää
lopuksi fondu ja keittele hiljalleen 5-10min jotta vehnäjauhot ehtivät kypsyä ja kastike saostua
Jos raaka-aineet on esivalmistellut valmiiksi niin kastike valmistuu käytännössä siinä ajassa kun esimerkiksi naudan ulkofile vetäytyy foliossa paiston jälkeen
Salaatti kauden vihanneksista, Härän sisäfile medium ja pippurinen kermakastikeKyllä se vaan on niin että ei tarvitse väkisin pipertää keittiössä ihmeempiä
BROILERIA JAPIPPURIKASTIKETTA. Dijon-sinappi ja pippuri on se juttu. konjakkia tai jaloviinaa. Murskaa pippurit morttelissa tai muovipussin sisällä perunanuijalla esimerkiski
) Mutta nyt kiitos Saaroisten lahjakorttien pääsimme taas herkuttelemaan kyseisellä ruoalla. Ja pannulle ei jäänyt kahdestatoista leikkeestä, kuin kaksi ja puoli
Aikaisemmassa postauksessa Nojatuolimatka viini, ruoka ja hyvä elämä- messuilta kerroinkin miten kuulin paljon mielenkiintoista asiaa Laidun Herefort pihvikarjanlihan eettisestä tuottamisesta
Jos tykkää miedommasta, silloin kannattaa juustoa laittaa vähemmän tai/ja suurustaa soosia hieman. Lisänä possunlihakääryleillä syötiin keitettyjä kasviksia, salaattia ja erittäin hyviä paikkakuntalaisia perunoita
PerunoitaMaitoaVoita/margariiniaSuolaaKuori ja paloittele perunat. PIPPURIKASTIKE. Muussaa perunat, laita sekaan maitoa, voita ja suolaa sopivasti kaikkia
Uunijuureksia, mustapippurikastikettaja pihvit naudan ulkofileestä, namskis. Tällä kertaa ja yleensäkin me laitetaan niihin porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, punasipuliaja mausteiksi tietysti suolaa ja mustapippuria
En tiedä mistä tämä papupihvien ohje on alunperin peräisin, mutta sain sen Helsingin työväenopiston ruokakurssilta pari vuotta sitten, ja olen itse hieman muunnellut sitä
Yrttilihapullatjapippurikastike. Olin kyllästynyt omaan nakkikastikeohjeeseen ja halusin vähän vaihtelua, joten googlettelin ja löysin Liemessä blogista houkuttelevan kuuloisen nakkikastikkeen ohjeen, jota päätin kokeilla pienin muutoksin
Mulle oli jäänyt aikoinaan mieleen Kokit ja Potit -ruokablogin resepti ja sitähän mä sitten tein. Kiitos Hannele ohje oli kerrassaan loistava, ohje sellaisena kuin Kokit ja Potit tämän teki
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.