Ankan valmistaminen reseptejä

Juhlavampaa ruokaa: kokonainen ankka

Juhlavampaa ruokaa: kokonainen ankka

Kerran ostin hetken mielijohteesta kokonaisen ankan, tai itse asiassa kaksi, ja kutsuimme sitten ystäväperheen kylään sitä syömään
Kokonainen paahdettu ankka

Kokonainen paahdettu ankka

Ankan liha on mehukasta ja se ei kaipaa sen kummallisempia mausteita. Ankan kanssa maistuu paahdetut perunat ja kasvikset
Pekingin ankkaa

Pekingin ankkaa

Pakasteessa odotteli lidlistä ostettu tarjousankanrinta, jolle piti keksiä käyttöä. Todellisuudessahan minulla ei ollut aavistustakaan, miten se tehdään, mutta selailin eri ohjeita ja löysin semmoisen, mikä tehtiin ankanrintafileestä, eikä kokonaisesta ankasta
Aromaattinen tyrni-pannacotta vie kielen mennessään

Aromaattinen tyrni-pannacotta vie kielen mennessään

Gnoccheja, paistettua ankanrintaa, tyrni-punaviinikastiketta ja metsäsienihöystöä. Apukokkien lauantain lempiruoka, ranskalaiset, lehtipihvi ja maustevoi, oli itse tehtyjä gnoccheja ja ankanrintaa mieluisampaa
Ankanrintaa kirsikkakastikkeella

Ankanrintaa kirsikkakastikkeella

Juhlistin tänään pihani kauniisti kukkivaa kirsikkapuuta valmistamalla lounaaksi hieman fiinimmän aterian ankanrinnasta
Canard à l’orange

Canard à l’orange

Appelsiinillä maustettua paahdettua ankanrintaa, kullankeltaisia appelsiinifileitä vitivalkoisen perunalumen ja vihreän pippurisen vesikrassin kera
SAVUSTETTU ANKANRINTA JA RAPARPERI-CHILIKASTIKE

SAVUSTETTU ANKANRINTA JA RAPARPERI-CHILIKASTIKE

Savustettu ankanrinta kuulosti houkuttelevalta. Itse päädyin sulattamaan ihanan ankanrasvan ja paistamaan kultaisen pinnan ensin pannulla ja suorittamaan kypsentämisen savustuslaatikossa
Nyhtää ankkaa uudella tavalla

Nyhtää ankkaa uudella tavalla

Yleensähän olen valmistanut kokonaisen ankan Pekingin ankan tyyliin. Tai nyhdin ihan vanhalla tavalla, käyttökohde vain oli uusiPakkasestani löytyi kaksi ankankoipea
Hitaasti kypsytettyä ankkaa

Hitaasti kypsytettyä ankkaa

Ankanrintaa kevyillä lisäkkeillä. Useimmiten kaupoista saa ankan rintaa, joka on helpointa valmistaa pannulla

Paistettua ankkaa pinaattilettujen kanssa

Paista ensin ankanreisien nahkapuoli rapeaksi kuumassa paistinpannussa. 4 ankanreisipalaa. 1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, vatkaa joukkoon puolet maidosta tasaiseksi seokseksi