Ruokajuomaksi sopii kylmä ranskalainen omenasiideri. Ranskassa creppejä syödään vuoden ympäri ja ainakin täällä etelässä, niille on olemassa ihan omat ravintolansa
Galette on oikeasti litteän muotoinen ranskalainen leivos jota tarjoillaan varsinkin loppiaisena, kolmen kuninkaan Galette, joka valmistetaan voitaikinasta ja täytetään manteleilla on ranskassa perinne ruokaa mutta myös Normandian ohukaisia, crêpes tai suomeksi kreppejä, jotka sisältävät tattarijauhoja, kutsutaan nimellä Galette
Ranskalainen suukko. Istun nyt vuoden viimeistä blogitekstiä kirjoitellessani. Helsinki-Vantaan lentokentällä valmiina pian hyppäämään Pariisin koneeseen ja
Ranskalainen jo vuosisatoja vanha perinteinen jälkiruoka. Yhden legendan mukaan Walesin prinssi, tuleva kuningas Edward VII kävi café de Paris´n terassilla Monte Carlossa vuonna 1898 ja maistoi näitä ohuita pannukakkuja
Viime kesänä tein jälkiruokaklassikkoa, crepes suzette. Päivälliseksi meillä oli yleiseurooppalaisittain marinoituja kanafileitä ja esikeitettyjä uusia perunoita grillillä viimeisteltyinä, muutama herkkusieni vuohenjuustotäytteellä ja greippilohkoja ja avot, siinä oli makoisa ateria, muttei erityisen ranskalainen