Crepes ranskalainen reseptejä

Lohitäytteiset crepit - Crêpes

Lohitäytteiset crepit - Crêpes

Ruokajuomaksi sopii kylmä ranskalainen omenasiideri. Ranskassa creppejä syödään vuoden ympäri ja ainakin täällä etelässä, niille on olemassa ihan omat ravintolansa
Mustikkagalette

Mustikkagalette

Galette on oikeasti litteän muotoinen ranskalainen leivos jota tarjoillaan varsinkin loppiaisena, kolmen kuninkaan Galette, joka valmistetaan voitaikinasta ja täytetään manteleilla on ranskassa perinne ruokaa mutta myös Normandian ohukaisia, crêpes tai suomeksi kreppejä, jotka sisältävät tattarijauhoja, kutsutaan nimellä Galette

Kiitos 2016 ja tervetuloa 2017!

Ranskalainen suukko. Istun nyt vuoden viimeistä blogitekstiä kirjoitellessani. Helsinki-Vantaan lentokentällä valmiina pian hyppäämään Pariisin koneeseen ja
Crépes Suzette

Crépes Suzette

Ranskalainen jo vuosisatoja vanha perinteinen jälkiruoka. Yhden legendan mukaan Walesin prinssi, tuleva kuningas Edward VII kävi café de Paris´n terassilla Monte Carlossa vuonna 1898 ja maistoi näitä ohuita pannukakkuja
Crêpet hedelmien ja marjojen kera vuorietapin iltana

Crêpet hedelmien ja marjojen kera vuorietapin iltana

Viime kesänä tein jälkiruokaklassikkoa, crepes suzette. Päivälliseksi meillä oli yleiseurooppalaisittain marinoituja kanafileitä ja esikeitettyjä uusia perunoita grillillä viimeisteltyinä, muutama herkkusieni vuohenjuustotäytteellä ja greippilohkoja ja avot, siinä oli makoisa ateria, muttei erityisen ranskalainen

Pariisin täyden kympin ravintolat

– ostaa katukojuista nutellalla täytettyjä crepesejä. Täällä tuli maistettua aito ranskalainen sipulikeitto, joka ylitti odotukseni