Näin siis totesin kuin laitoin elämäni ensimmäistä tulevaa gluteenitontakakkupohjaa uuniin. Ei auttanut kun alkaa uudelleen vatkauspuuhiin, voidella hieman suurempi vuoka ja pitää peukkuja pystyssä, jotta kakkupohja onnistuisi
Kehittelin sitten itse sopivan kakkupohjan ohjeen, jottei tarvinnut tehdä kahta täytekakkua. Ohje kakkupohjan valmistukseen löytyy alla olevalta videolta
1 dl Semper Gluteenitonta tai Hienoa jauhoseosta. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita samalla varovasti
Ensimmäinen haaste oli valmistaa gluteenitonkakkupohja. Valmista kakkupohja. Laitoin taikinaan siis puolet perunajauhoja ja puolet gluteenitonta jauhoseosta, joka sai aikaan todella pehmeän lopputuloksen
Kakkupohja oli aika höttöinen ja kuohkea, joten siksi myös hellää käsittelyä vaativa. Varaa tarpeeksi aikaa kakkupohjan jäähtymiseen, useaan vatkailuvaiheeseen sekä kakun yön yli tekeytymiseen
Kakkupohja kannattaa valmistaa edeltävänä päivänä. Kakkujen ja makeiden leivonnaisten leipominen kuuluu niihin ruoanlaiton osa-alueisiin joissa en koe pärjääväni ollenkaan
Gluteenitontäytekakkupohja. (Tämä täyte aloitti hyytymisen melko nopeasti, joten se kannattaa levittää heti kostutetun kakkupohjaviipaleen päälle leipävuokaan