Halstratut silakat reseptejä

Tillimarinoidut, halstratut silakat

1. Fileoi kalat, mutta jätä nahat paikoilleen. Hienonna tilli. Sekoita oliiviöljy, anjovisliemi, tilli, dijoninsinappi, suola ja pippuri marinadiksi

Halstratut silakat

Perkaa silakat, mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Kääntele pari kertaa, niin että silakat suolaantuvat kauttaaltaan

Halstratut silakat japanilaisittain

Lado silakat vieri viereen laakealle vadille. Käännä silakat kerran maustumisen aikana. 1. Sekoita mausteliemen ainekset keskenään ja kaada kalojen päälle
Sallatti eli sinsalla

Sallatti eli sinsalla

Perkaa ja paloittele silakat. Pese ja keitä juurekset napakan kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja anna juuresten jäähtyä

Etikkasilakoita

Rapeaksi paistetut silakat ovat herkkua, samoin uunissa kypsennetyt, vaikkapa tomaattiliemessä haudutetut silakat
Silakkapihvit halsterissa

Silakkapihvit halsterissa

Silakkapihvit (ja silakat yleensäkin) ovat suurta herkkuani, mutta en ole koskaan aiemmin valmistanut niitä itse

Halstratut thai-silakat

Perkaa silakat. Lisää suola ja ravistele pussia, jotta silakat maustuvat kauttaaltaan. Huuhtele silakat ja kuivaa huolella talouspaperilla