Jouni reseptejä

Jouni Toivasen possunribsit

Jouni Toivasen possunribsit

Jouni Toivanen, Luomon keittiömestari ja Michelinkokki, on keksinyt konsti miten kakun voi sekä syödä että pitää sen

Karjalanpaisti à la Jouni

Valmistele lihat ja leikkaa ne reilunkokoisiksi, läpimitaltaan noin 2. 3 cm. n kuutioiksi. Lisää lihan pintaan suolaa
Colaglaseeratut possunribsit

Colaglaseeratut possunribsit

Jouni Toivasen todella hitaiden ribsien ohje oli jostain syystä vilahtaa Glorian ruoka & viini -lehdestä ihan ohi suun, vaikka lehteä yleensä aina suurennuslasin kanssa tutkailemmekin
Herkullista pesto pastaa

Herkullista pesto pastaa

Varsinaisen “herätyksen” tähän pastaan sain Chez Jouni ohjelmasarjasta, jossa Jouni ranskalaisen kokki ystävänsä kanssa teki tästä ranskalaisen version (Nizzalainen jos en väärin muista) Pasta Pistou tai jotain sinne päin
Marinoitu hauki

Marinoitu hauki

Jouni Flinkkilä Määrä Aines. Marinoitu hauki saa makua akvaviitista. Poista haukifileestä nahka ja leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi
Jauheliha-pastakeitto

Jauheliha-pastakeitto

Jouni kuvaili keittoa kutakuinkin "niin yksinkertaista, mutta silti niin hyvää". Pitkän työpäivän jälkeen, nälkäisten lapsien pyöriessä jaloissa sitä tarvii sellaisia ruokia, jotka ovat maukkaita ja valmistuvat nopeasti
Thaimaalainen kanakeitto tom kha gai

Thaimaalainen kanakeitto tom kha gai

Glorian Ruoka & Viini -lehti sisälsi numerossaan 2/2015 tämmöisen Jouni Toivasen ohjeen. Kuvassa näytti niin hyvältä, että oli pakko kokeilla

Jerk-possu

Leikkaa liha suorakaiteen muotoisiksi, noin 3 cm. n paksuisiksi. sormiksi. jos käytät kanaa, 4 cm. Mittaa tehosekoittimeen kuorittu inkivääri, sipulit, suola, mustapippuri, persilja ja chilit
Parsaa & jättirapuja & caesarsalaattia

Parsaa & jättirapuja & caesarsalaattia

Luomon Jouni Toivanen kypsentää taas parsansa öljyssä kevyesti paistaen ja hauduttaen, ohjeistus löytyy Luomon keittokirjasta ja oli muistaakseni myös Glorian ruokalehdessä, tavoitteena välttää maku- ja aromiaineiden karkaaminen keitinliemeen
Chili Con Carne

Chili Con Carne

Lehteen ohjeen oli tehnyt Jouni Toivanen. Vesi herahtaa kielelle jo pelkästä Chili Con Carne nimestä. Äärettömän hyvää siis "Sika hyvää