Tarjoa kaalikääryleet puolukkasurveen kera. 1 kaali (valko-, savoijin- tai kiinankaali). Keitä ohraryynit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä
Yksi on kuitenkin ylitse muiden, kaalikääryleet. (No, kiinankaali saakoon jäädä toisten syötäväksi. ensinnäkään kaalikääryleet eivät kuulu Aleksin listalle laisinkaan, toiseksi ne ovat tuntuneet jotenkin vaivalloiselta toteuttaa – vaikka eihän meillä muutenkaan ruoanlaittoon kulutetussa ajassa säästellä, pikemminkin päinvastoin…
Kun siippa sitten eräänä päivänä kaupasta tullessaan toi pahaa aavistamattomana suomalaisen luomukiinankaalin, oli peli selvä ja kaalin kohtalo minun käsissäni
)Hieman täytyy eilisiä puheita kiinankaalikääryleistä pyörtää. Kiinankaalikin toimi ihan hyvin. Vaikka meillä onkin kaksi pakastinta, niin jotenkin kummasti onnistun ne aina täyttämään hetkessä
Sekoita sitten silputut kiinankaalit, soijarouhe, riisija mausteet maun mukaan. 1 kgkiinankaalia. 1. Irrota kaalista isoimmat lehdet ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä