Saltimboccahan voidaan perinteisesti valmistaa kanasta tai vasikasta, mausteena käytetään salviaa, toisinaan väliin laitetaan myös juustoa ja leike kääritään ilmakuivattuun kinkkuun
Tosin reseptiä näemmä muokkaillaan ahkerasti myös kanalle. Teki mieli otsikoida resepti "jonkin sortin saltimbocca", mutta kaipa tämä käy saltimboccasta ihan ilman heittomerkkejäkin
Saltimbocca on lyhykäisyydessään liha/kana/kalaruoka jonka pääle on rullattu salviaa ja esim. Hieman salviavoissa paistettua porkkanaa ja Karpalokastiketta
Listalta löytyy meillä Suomessakin tunnettuja ja suosiota saavuttaneita herkkuja, kuten saltimbocca alla romanaa, vasikanmahalaukkua roomalaiseen tapaan (sisäelimet ja ruhon vähemmän arvostetut osat ovat erittäin perinteisiä ja tyypillisiä raaka-aineita roomalaisessa keittiössä) ja myös ihanaa paprika-kanaa, jonka ohje on tässä alla