Kirjakätköistäni löysin muutaman vanhemman keittokirjan hyvää reseptiä metsästäessä. Vaikka resepti on todella pätevä, päädyin tekemään siihen hiukan muunnelmia (kaikki raaka-aineethan eivät ole enää ihan samaa laatua kuin ennen vanhaan)
Karjalanpiirakka on siis muiden suomalaisten antama nimitys piirakoille, koska karjalaiset olivat ne kehittäneet ja nimitys yleistyi karjalaisten tuodessa piirakkaperinteen mukanaan
Resepti noin neljälle hengelle. Pilko ja keitä kasvikset kypsiksi suolatussa vedessä. Soseuta ja mausta yrteillä tai käytä maustamiseen kasvisliemikuutiota
Alkuperäinen resepti täältä. Kiireetön aamu on mukava aloittaa tekemällä kunnon aamiainen, meillä siihen kuului itse tehdyt karjalanpiirakat, jotka syötiin heti uuni tuoreeltaan
Enää ei olla coleslawta muulla reseptillä tehtykään. Kesäkuussa tehty taimen-piparjuurikeitto jäi palavasti mieleen herkullisen maun takia ja tällä reseptilä onkin tullut keittoa tehtyä myös niin lohesta kuin muistakin kaloista
Tämä ihana kakku oli juhlien suosikki, ja moni kyseli reseptiä tähän. Resepti löytyy myös netistä. Tällä reseptillä tein macaroneja jo viime kesän rippijuhliin
Vaikka piirakoiden pulikoimistaito tuli melkeinpä äidinmaidon mukana, niin kyllä Nurmeksen Bomballa järjestetty Piirakoita, perinteitä ja Pielinen -perinneleivontakurssi opetti ihan uusia niksejä ja tulipa sieltä yksi uusi reseptikin kokeiluun
Karjalanpiirakka olisi toisaalta kiinnostanut, koska en ole niitä vielä koskaan leiponut. Olgan ohjeessa oli resepti mantelimassalle ja mietin sitä tehdessäni, että miksi ihmeessä en tee sitä aina itse
Glögi-inkiväärikiisseli (resepti alla ja kiitokset ohjeesta Glorian Ruoka & Viini -lehdelle). Joulupuurosta puhuttaessa ollaan niin pyhän asian äärellä, että makuasioista ei kiistellä (toisin kuin esim
Huru-ukot ovat valinneet itsenäisyyspäivää silmällä pitäen tämän viikon reseptiksi karjalanpaistin. Se onkin ensimmäinen kerta, kun käytössä on resepti, johon ei tule kermaa eikä voita