Kinuskissa maistuu voimakkaasti kookospähkinä. Päätin testata terveellisiä Snickers-patukoita, sillä rakastan Snickers suklaata, mutta aidot patukat niin älyttömän epäterveellisiä ettei niitä kehtaa kovin usein syödä
Kookospähkinähän ei ole nimestään huolimatta pähkinä, vaan hedelmä. Raakakakut ovat yleensä pitkälti pähkinäpohjaisia, mutta tämä ihanan keväinen, keltainen kakku syntyy ihan vain kookosen avulla
Kookospähkinä tunnetaan vahvistavana ja ravitsevana kasvina, ja se sisältää 90% raakoja, saturoituja rasvahappoja, jotka ovat harvinaisia ja tärkeitä rakennusaineita elimistön jokaiselle solulle
Uskoisin, että ainakin kaltaisillani ysärilapsilla on vähintään hämärä käsitys Gommin ja Pommin klassikkorenkutuksesta, jossa yritetään saada otsikon mukaisesti rikki kookospähkinä
Arvaattekin varmaan, että täällä Sri Lankassa oon kulkenut joka päivä kookospähkinä kainalossa – ensin nesteyttänyt itseni tuoreella kookosvedellä ja sen jälkeen halkaissut pähkinän ja syönyt herkullisen kookoslihan heti perään
Kookospähkinä on tässä vaiheessa aivan täynnä ihanaa ja terveellistä kookosvettä ja sisällä on ohut kerros hieman hyytelömäistä nuorta kookoslihaa,jonka poistaa helposti pähkinöistä
Toinen aines,mitä kirjassa käytetään myös paljon, on nuori kookospähkinä,Täällä löytyy helposti ja edullisesti vanhoja karvaisia kookospähkinöitä,mutta nuoria ei sitten lainkaan