Kurpitsan voi käyttää kuorineenkin, mutta monissa on hyvin kova kuori, näinpä siis kuorimavetisellä saa kätevästi vain ohuen kuorikerroksen pois pinnasta
Lisäsin myös risottoon kurpitsansiemeniä jotka olin etukäteen paahtanut, jollet löydä kaupasta valmiiksi paahdettuja kurpitsan siemeniä voit itse paahtaa ne kuten reseptiäni paahdettuja kurpitsan siemeniä mutta jätä ne maustamatta
Kurpitsan historiaa. Valmistus. Kurpitsan tiedettiin olevan terveellinen kasvis. Ensimmäiset merkinnät kurpitsan terveysvaikutuksista löytyvät jo ajanlaskumme ensimmäiseltä vuosisadalta peräisin olevasta Dioskoridesin yrttien lääketieteellisestä käytöstä kertovasta kirjasta Materia Medicasta
Tähän postaukseen laitan potkan ja kastikkeen ohjeen sekä seuraavassa postauksessa tulee uuniperunan, -keltajuuren ja –kurpitsan ohje, koska tarjosin potkaa uunijuureksien kera
) Pistin samana päivänä paloiksi saamamme jät-ti-ko-koi-sen kurpitsan. Risoton valmistus. Pelkistä paloista tuli neljä uuninpellillistä kun paistoin kurpitsan ennen soseuttamista