Otan välillä eväiden mukana puffattua kvinoaa tuomaan ruokaisuutta eväsrasioihini. Tämä on mahdollista, koska puffattu kvinoa ei vaadi kylmäsäilytystä ja säilyy hyvin suljetussa astiassa
Valmista kvinoa ja muut lisukkeet sillä välin kun paprikat kypsyvät uunissa. Asettele kypsät paprikat kvinoapedille, jolloin ne pysyvät hyvin pystyssä tarjoilun ajan
Esimerkiksi tattari, kvinoa ja gluteeniton kaura sopivat mainiosti herkällekin vatsalle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia ja anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua
Quinoa eli suomalaisittain kvinoa on siis siemen, jota voidaan käyttää riisin tapaan lisukkeena. Sisusta ei kuitenkaan ollut valmiissa leivässä millään tavalla kuiva, vaan se olisi voinut huoletta olla vielä 10min uunissa
Ja näissä punajuuri-kvinoapihveissä homma on justiinsa näin eikä pelkästään sinnepäin. Makua pihvit saavat paitsi pääraaka-aineista (tässä reseptissä paahdettu punajuuri, pähkinäinen kvinoa ja mieto kikherne) myös mausteista, kuten timjamista ja valkosipulista
Ainekset surautetaan yhteen ja paistetaan kuumassa uunissa nopeasti kypsäksi pohjaksi. Kvinoapizzasta kuultuani en kuitenkaan voinut jättää ideaa kirjanmerkkeihin unohtumaan – kaksi lempijuttuani yhdessä, tämän on pakko olla hyvää
Vihannesten kypsyessä uunissa keitä vesi kattilassa ja lisää kiehuvaan veteen kvinoa. Uunissa grillaantuivat vihannekset, pannulla paistui grillijuusto ja olohuoneen kajareissa soi viime kesän festarisuosikit
Viinirypäleistä tulee uunissa paahtuessa ihanan mehukkaita. On kukkakaalipitsapohjaa, bataattipitsapohjaa, munakoisopitsapohjaa… Mutta oletko vielä kokeillut kvinoapitsapohjaa
Kvinoa on hyvä jättää ”al denteksi”, sillä se jatkaa kypsymistään vielä uunissa. Muistin että hei, mun äiti tykkää uunitomaateista sekä kvinoasta ihan tosi paljon
Kuten joku aika sitten myönsinkin, arkiruokailu ei ole meikäläiselle täysin smooth sailing. matkallani on monta mutkaa ja hyvältä kuulostavaa tekosyytä vaihtaa ravitseva dinneri voileipään, maapähkinävoidipattuihin taateleihin tai maapähkinävoidipattuihin banaaneihin (tai kaikkiin kolmeen