Makkaranteko helpottuu kun on kotona lihamylly, mutta yhtä hyvin voi jauhaa lihan monitoimi-koneessa, muista vain leikata kaikki lihat pienemmiksi ja varsinkin rasvaiset palat kannattaa leikata pieniksi, muuten ne voivat juuttua koneeseen kiinni
Hommaan tarvitaan raaka-aineiden lisäksi lihamylly ja massan pursotin. Kokonaiset chilit, valkosipulinkynnet ja muut tuoremausteet voi myös laittaa massan mukana lihamyllyyn sellaisenaan, sekoittuvat samalla mainiosti mukaan
Lihat saa helpoiten jauhettua helpoiten monitoimikoneessa tai lihamyllyllä. Paloittele liha pienemmäksi ja jauha se hienoksi joko lihamyllyssä tai monitoimikoneella
Helpointa makkaran valmistaminen on yleiskoneella johon saa lihamyllyn ja makkarasuppilon. Makkaran valmistaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta työlästä, koska ihan pientä määrää ei kannata lähteä veivaamaan
Ota puolet kuutioista ja jauha ne lihamyllyssä 3 mm leikkuuaukolla pieneksi. Sekoita jauheliha jäljelle jääneiden kuutioiden sekaan ja vaihda lihamyllyyn 8 mm leikkuuaukko