Lihamylly reseptejä

Chorizo raakamakkara

Chorizo raakamakkara

Makkaranteko helpottuu kun on kotona lihamylly, mutta yhtä hyvin voi jauhaa lihan monitoimi-koneessa, muista vain leikata kaikki lihat pienemmiksi ja varsinkin rasvaiset palat kannattaa leikata pieniksi, muuten ne voivat juuttua koneeseen kiinni
Kotimakkara

Kotimakkara

Hommaan tarvitaan raaka-aineiden lisäksi lihamylly ja massan pursotin. Kokonaiset chilit, valkosipulinkynnet ja muut tuoremausteet voi myös laittaa massan mukana lihamyllyyn sellaisenaan, sekoittuvat samalla mainiosti mukaan
KAALIKÄÄRYLEET

KAALIKÄÄRYLEET

Liha pestään kuumaan veteen kastetulla pyyhkeellä ja jauhetaan lihamyllyssä muutamaan kertaan. TOIVEUUSINTA
Aladobi eli lihahyytelö

Aladobi eli lihahyytelö

Jauha kypsät jäniksenlihat (minä leikkasin vain pieniksi kuutioiksi) lihamyllyn läpi ja lisää ne liemen joukkoon
Haukipihvit

Haukipihvit

Ensin kala meni yleiskoneen lihamyllyn kautta upeaksi jauhelihaksi, jonka suolasin hetkeksi jääkaappiin tiiviistymään
Lampaanlihamureke suppilovahveroilla

Lampaanlihamureke suppilovahveroilla

Lihat saa helpoiten jauhettua helpoiten monitoimikoneessa tai lihamyllyllä. Paloittele liha pienemmäksi ja jauha se hienoksi joko lihamyllyssä tai monitoimikoneella
KALAMUREKE 2.

KALAMUREKE 2.

Kalanliha jauhetaan lihamyllyssä 6 kertaa. Kalamureke 2. on reseptinä mainio. hauki on pääosassa, eikä tähän tarvita kananmunaa tai ranskanleipää
Peuranlihamakkaraa naurissoseella

Peuranlihamakkaraa naurissoseella

Tavallisesta sekä lihat, sipulit ja itse makkarat vääntyvät käsipelillä lihamyllyllä johon onnekseni olen saanut sopivan makkaratorven

Kalamurekepihvit kesäkaloista

Jauha kalafileet monitoimikoneessa tai 2–3 kertaan lihamyllyssä. Kuori ja raasta peruna mahdollisimman hienoksi raasteeksi
Makkaran valmistaminen, Chorizoa ja Coleslawta

Makkaran valmistaminen, Chorizoa ja Coleslawta

Helpointa makkaran valmistaminen on yleiskoneella johon saa lihamyllyn ja makkarasuppilon. Makkaran valmistaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta työlästä, koska ihan pientä määrää ei kannata lähteä veivaamaan
KALAMUREKE

KALAMUREKE

Raastettu kalanliha jauhetaan lihamyllyssä kahteen kertaan ja survotaan vaahdoksi hierotun voin kera
Yrttinen lammasmakkara

Yrttinen lammasmakkara

Jauha lihasi makkaraan itse jos sinulla on lihamylly, muuten pyydä lihakauppiasta tekemään se niin tiedät mitä makkarassasi on

Lohipatee

Puhdista lohi nahasta ja ruodoista, paloittele pienemmiksi paloiksi ja sekoita tahnaksi monitoimikoneessa tai jauha lihamyllyssä
Haukipyörykät

Haukipyörykät

Lihamyllyssä pyörittämällä pikkukalojen luulisi kelpaavan nahkoineen karvoineen, jolloin perkuuhaastettakaan ei enää ole