Ne leipämausteet reseptejä

ne leipämausteet

ne leipämausteet

s. e. o. n. v. ä. h. l. m. i. ,. u. k. a. A. y. t. j. ö. p. r. f. J. d. P. S. z. -. (. b. w. ). 2. 4. 0. g. 1. 6. 3. 5. V. 8. F. I. M. K. O. N
Ruisleipää leipäjuuresta

Ruisleipää leipäjuuresta

Täysrukiisessa, leipäjuureen leivotussa leivässä maistuu vahvasti suomalainen kulttuuri. Ruisleipää ovat syöneet meidän vanhempamme, isovanhempamme ja heidänkin isovanhempansa kaskimailla, heinäpeltojen laidoilla, työmaaruokaloissa, retkieväänä ja kotikeittiöissään
Tattarilimppu

Tattarilimppu

Millainen rooli leivällä on teidän ruokailuissa. Itse olen aamuisin ehdottomasti puuroihminen, varsinkin arkisin
Gluteeniton joululimppu

Gluteeniton joululimppu

ja tänään sytytettiin ensimmäinen adventtikynttilä. Keittiössä ovat tuoksuneet mausteet. Joululimpun nesteeksi valikoituivat
Mustaherukka Granita flunssaan

Mustaherukka Granita flunssaan

Me aikuiset voimme saada itsemme juomaan pahan makuisiakin juomia, yrttiteetä kun vain olemme itsellemme selittäneet sen terveysvaikutukset, mutta perheen pienokaiset voivat olla hieman valikoivampia tämän suhteen, joten makea hyvän makuinen Granita on oivallinen tapa ujuttaa lääkettä pienokaisiin, ja samalla kylmä lievittää kipeätä kurkkua
Paputäytteiset tortillat

Paputäytteiset tortillat

Resepti, jonka jaan kanssanne, on kyllä maultaan hyvä, mutta ongelmia tuotti lähinnä ruoan nimeäminen
Kylmäkohotettu aamiaislimppu

Kylmäkohotettu aamiaislimppu

Kotijoukoilta tuli toive, että leipoisin makean sijaan enemmän suolaista. Alkuperäisessä reseptissä leipää kohotetaan huoneenlämmössä vain puoli tuntia, mutta oma leipäni unohtui elokuvaa katsellessa pöydälle yli tunniksi
Neiti Näpsän näkkileipä

Neiti Näpsän näkkileipä

Teksti & kuvat © Virve Nyyssönen. Ruisleivän tekeminen vaatii aika lailla aikaa ja viitseliäisyyttä, mutta kotitekoinen näkkileipä on sekä näpsä valmistettava että säilytettävä, siitä sen nimi

Vaivattomat Porkkanarieskat

Tuoreverkko ei ole välttämättä monelle tuttu, mutta ruoka-alan ammattilaiset varmasti tunnistavat yrityksen

Täytetyt ruisbagelit

Blogiin nämä päätyvät vasta tänään, sillä on kesälomani ensimmäinen päivä ja sehän tarkoittaa sitä, että on jälleen rutkasti aikaa leipomis- ja bloggaamishommille
Rukiinen kauraleipä

Rukiinen kauraleipä

Tämä leipäkokeilu oli varsin mielenkiintoinen.  Pellillinen leipää. Kaada neste kaura-hiivaseokseen. Alkuperäinen resepti löytyi Leivotaan-lehdestä (2/ 2012). Sulata toisessa kulhossa voi ja lisää 2 dl vettä sekaan ja lämmitä neste kädenlämpöiseksi
Limppua ja ruissihtileipää

Limppua ja ruissihtileipää

Sekoita jauhot taikinanesteeseen , lisää sekaan etikka ja aloita taikinan alustaminen. Lisää taikinaan vähän kerrallaan vehnäjauhoja ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista
Nyt otti ohrakyrsä!

Nyt otti ohrakyrsä!

Noista hieman perusvuokaleipää pienemmistä pitkulapötköistä on hyvä leikata pieniä söpöjä leipäsiivuja
Leilan ruissihtileivät - Leilas rågsiktskakor

Leilan ruissihtileivät - Leilas rågsiktskakor

Kaada seos taikinanesteeseen, lisää etikka ja aloita taikinan alustaminen. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista
Aamiaissämpylät ( 10 kpl)

Aamiaissämpylät ( 10 kpl)

Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista

Tuhti vuokaleipä

Alkuperäisessä reseptissä suositeltiin kaikkien kuivien aineiden jauhamista melkein jauhoksi, mutta en yleensä jaksa sitä tehdä