Papu pekoni sipuli reseptejä

Salattiterminologiaa

Salattiterminologiaa

Papu-pekonisalaatti. Kuvitellaan pinaattia olevan enemmän ja papujen vähän vähemmän muusina. Kuumenna pannua keskilämmöllä kunnes pekoni hieman ruskistuu ja lisää joukkoon sipuli

Ranskalainen vasikanpaisti

Paloittele pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja selleri pieneksi. Paista pekonia kevyesti muutama minuutti
Teemana Italian maakunnat

Teemana Italian maakunnat

Papujakin jäi vähän, ja ”jatkojalostin” ne itselleni evässalaattiin sekoittamalla joukkoon tomaattia ja roscoff-sipulia, huljuttelemalla sekaan vähän lisää oliiviöljyä, tilkan balsamicoa ja rouhittua mustapippuria

Cassoulet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Seuraavana päivänä kuutioi lampaanliha 2 cm kokoisiksi paloiksi ja suikaloi pekoni. Sulata 1 rkl voita padassa, jonka voi laittaa uuniin (ei sulavia osia), paista pekonia muutama minuutti, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista vielä muutama minuutti. 250 g pekonia. 3 dl kuivia valkoisia papuja. 2 keltasipulia. 3 valkosipulinkynttä
Maistuu ihan Italialta…

Maistuu ihan Italialta…

Sekoita valkosipuli, salamikuutiot / paistettu pekoni, parmesaani, leivänmurut ja oregano jauhelihaan
Pikkuisen ylellisyyttä keskellä viikkoa

Pikkuisen ylellisyyttä keskellä viikkoa

Tarjosin kanaa samppanjassa paahdettujen perunoiden ja pitkien papujen kanssa, tykkäsimme kanasta tosi paljon ja kastike oli hyvää pienen makeuden johdosta
Ankankoipi confit ja papukastike

Ankankoipi confit ja papukastike

Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä saksi pekoni pienemmiksi paloiksi. Lisukkeiden valmistuksessa voi käyttää omaa mielikuvitusta, mutta tein nyt papu-pekonikastikkeen kuta kuinkin Raymond Blancin ohjeen mukaan
Pekonipannu, polentaa, salaattia

Pekonipannu, polentaa, salaattia

Kaadetaan pekonit öljyttyyn vuokaan ja freesataan pekonirasvaisella pannulla paprikat, sipuli ja tomaatit