Selkeitä kevään merkkejä omassa keittiössä onkin tämänkaltaisten alkuruokien lisääntyminen viikonlopun ruokapöytään, parsan nauttiminen useamman kerran viikossa ja kananmunan käyttäminen muuallakin kuin aamupalapöydässä
Vihreästä parsasta syntyy rentoja ruokia, mutta sen kypsentämiseen pitää keskittyä. Parsapiirakkaa, parsa-perunasalaattia ja ihastuttava alkuruoka parsasta ja kylmäsavulohesta
Ollen täällä kokkaillut parsaa innoissani. Vaikka pidänkin grillaamista parhaana tapana saada maukas parsaruoka, en kuitenkaan täysin hyljeksy keittämistäkään
Taas ihana uusi tapa käyttää vihreää tankoparsaa ja kylmäsavulohta rakastava tyttäreni söi myös pastaa ison keon (äiti kylläkin ne parsat, koska kuulemma ovat epäilyttäviä)
III) Sitruunajuusto ja kylmäsavulohi. Grillattu parsa, minttu ja lime. Levitä juustoa patonkiviipaleelle ja asettele kylmäsavulohiviipale cocktailtikun avulla leivälle, koristele tillillä
Edelleen pysytellään kevään suosikkiraaka-aineessa eli parsassa. Vesi herahti kielelle, kun ajattelin mehevän suolaista lohipiirakkaa, jossa aromia ja keveyttä on antamassa parsa ja punasipuli
Parsan ilmestyminen kauppojen vihannestiskeille on varma kevään merkki. Näin huhtikuussa on vielä tyydyttävä ulkomaisiin parsalajikkeisiin, jotka kyllä maistuvat, kun ne sopivin lisäkkein ja maustein tarjoaa
Parsan ja kookoksen maku sopii hyvin yhteen - keiton vähän makeaa hienostunutta makua täydentää suolainen kylmäsavulohi tai pehmeäksi paistetut herkkusieniviipaleet