Cacio e pepe tarkoittaa siis pecorino-juustoa ja mustapippuria. Cacio e pepe perunat – resepti. Klassisen ja hurmaavan italialaisen pastan vielä hurmaavampi muoto suomalaisilla perunoilla
Roomalaisesta Carbonarasta on ollut meillä puhetta aiemminkin ja perusreseptikin jo löytyy. Tämä on (joskus arkisenkin) pastaruoan viikonloppuversio, jonka perheemme chef valmisti kun kovasti toivoin semmosta "täydellistä carbonaraa" jossa pasta olisi tuoretta ja ihanaa, kastike kermaista ja maukasta (ilman tippaakaan kermaa) guanciale rapeaa ja herkullista, sopivasti pecorinoa ja paahdettua mustapippuria
Kanapullat ovat varma koko perheen suosikki, kukapa ei lihapullista tykkäisi. Nämä pullat valmistuvat helposti uunissa, mutta ne voi toki pannullakin paistaa
rouhittua chiliä (peperoncino). Mausta timjamilla, pippurilla/peperoncinolla ja suolalla. Kuka tarvitsee ohjeen munakkaan tekemiseen, voisi joku ihmetellä
pienellä määrällä peperoncinoa. Gnocchi alla Sorrentina. vain tuore basilika puuttuu. Napolilainen keittiö on meille hyvin lähellä sydäntä ja sieltä tosiaan löytyy toinen toistaan herkullisempia reseptejä
Olen ollut jonkun verran epäileväinen gluteenittomien pastojen suhteen. Keittoajat pitävät huonosti paikkaansa ja tulos on harvoin mielestäni onnistunut
Jonkin verran muokattu versio italialaisen "Sale & pepe" (3/2015) -ruokalehden ohjeesta. Blogissa on kuluneen kuukauden aikana ollut suhteellisen hiljaista kaiken maailman muun häslingin vuoksi
palanen peperoncino-chiliä. un pezzetto di peperoncino. Laita pannuun oliiviöljy, peperoncino (kuivattu kokonainen pieni punainen chili) ja pilkottu guanciale
olio, sale e pepe - noce moscata, un pizzico di cannella, alloro, rosmarino. Aggiungere di tanto in tanto del brodo al fine di non far asciugare troppo il sugo e regolare di sale e pepe