Lapsena syötiin verilättyjä. Äidin itse paistamat verilätyt jäivät mieleen kivana perusruokana, kun taas koulussa tarjotuista eineslätyistä en erityisemmin piitannut
Ruokamessuilla maistoin nyhtökauraa ja tykästyin kovasti sen makuun. Se ei ollut mikään lihan korvike, joka maistuu lihamaiselle vaan ihan oman makuisensa proteiininlähde, jonka korvaa lihan ruoanlaitossa
Usein huomaan viikonlopun jälkeen, että ruoka ei ole välttämättä ollut lapsille kaikkein mieleisintä, vaikka apukokit syövät mielellään monenlaisia ruokia
Lihattoman lokakuun teemalla ajattelin kokeilla jotain uutta. Tofu on monille aika tuntematon raaka-aine ja mielletään myös pahan makuiseksi ja koostumukseltaan epämiellyttäväksi
Sulata pakastettu lipeäkala pakkauksen ohjeen mukaan. Sulaminen kestää yllättävän kauan, jääkaapissa jopa 2-5 vuorokautta, huoneenlämmössä vuorokauden ja kylmässä vedessä 6-8 tuntia
Leikkaa munakoisot pitkittäin siivuiksi ja suolaa ne, jolloin neste alkaa tihkua pinnalle. Ruskista jauheliha raastettujen juuresten kanssa ja lisää joukkoon valkosipuli, yrtit, suola, tomaattimurska ja pippuri
1. Näin valmistat béchamelkastikkeen. Sulata 2 rkl voita kattilassa, lisää 4 rkl vehnäjauhoja. Napsauta levy pois päältä ja anna seoksen vetäytyä pari minuuttia
Kesäkuun alussa oli Viinisiskojen mökkiretken aika. Suunta kohti Mäntyharjua, hivenen typistetyllä kokoonpanolla kylläkin, mutta sehän ei tavaramäärässä näkynyt, joten kahdella autolla mentiin tälläkin kertaa
Kyllä se on niin että "kanaseessar" on se ainoa oikea caesarsalaatti. Mutta tulipa testattua tällainen kasvisversio taannoin hankkimastani Terry Hope Romeron Salad Samurai -kirjasta