Vaikka tässä on muutama työvaihe niin valmistus ei vaadi kokin ammattitutkintoa. Kolmen kaveruksen Ville-Petteri Salomäen, Jaakko Anttilan ja Pekka Riihimäen haave omasta olutpanimosta eskaloitui vuonna 2016 kun Lapualle viljapeltojen keskelle perustetiin Mallaskuun Panimo*
Jingtsu meinasi ensin, että niiden valmistus on niin monen tunnin prosessi, ettemme sitä ennättäisi tehdä, mutta puhuttuani vatsalaukut itselleni kotiinviemiseksi (lähellä asumisen etuja), löysin googlaamalla pikapaistettavan vatsalaukun reseptin, ja ehdotin, että voisin kokeilla valmistaa sen
Ribsien keittämiseen käytetystä kokisliemestä tehdään glaseerauskastike. En muistanut kirjoittaa tarkkoja määriä ylös, mutta kovin pahasti ei voi mennä pieleen, koska valmistus on aika yksinkertainen vaikkakin vaatii aikaa
Aivan kuten possun ribsien kohdalla, aloita ribsienvalmistus kalvojen poistamisella. Vaikka possun ribsien valmistaminen on kuitenkin sen verran laaja käsite, antaa pieni syrjähyppy ja rutiinien rikkominen kummasti virtaa savustamiseen
Ribseihin…niiden valmistus ei sinänsä ole helpoin juttu, koska niitä ei sellaisenaan kannata laittaa grilliin ja mustuttaa ja ihmetellä kun on sitkeitä
Makkaran valmistus on siitä hauskaa, että sisään voidaan laittaa lähes mitä vain. Makkaran valmistus kaipaa lihamyllyä – mielellään makkarasuppilolla varustettuna
Tällä kerralla arvelin testata ribsienvalmistusta folion avulla uunissa. Ennen pintamausteen hieromista ribsien pintaan tein reikiä ribsien takapuolelle