Ryöpätyt, halkaistut ja hunajavoissa paistetut ruusukaalit ovat oiva lisuke ruoalle. Italialaisten kasvis-parmesaanipyöryköiden seuraksi sopii pasta ja itsetehty pesto
Etukäteen tuntui hyvältä idealta laittaa useampaakin sorttia väreiltä keväistä kasvista pöytään, mutta jo pöydässä totesin, että yksinkertainen, kevyt ja raikkaan rapsakka ruusukaalinlehdistä koottu salaatti riittää mainiosti
Nyt myös ruusukaalit toimivat erittäin hyvin, ja hyvin usein korvaan fusillit nuudeleilla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan lohi-kasvispasta on kertakaikkisen ihana herkku
Hangon Makaronitehdas valmistaa itse päivittäin pastansa, mutta me päädyimme salaattilounaaseen. Erityiskehuja olen kuullut ravintolan makkarapastasta (fenkolilla maustettua maalaismakkaraa), mutta nyt siis kevyempi vaihtoehto, sillä vatsaan piti jättää tilaa vielä illalliselle
Ruusukaalipasta saa makua pekonista ja fetasta. Keväällä iskee aina hillitön himo ruusukaaliin, kun ensimmäiset nyssäkät pikkukaaleja saapuu kauppoihin
On yleisesti tunnettu totuus, että lohi tarvitsee rinnalleen sitrushedelmää. Usein lohen pariksi laitetaankin juuri sitruunaa, mutta minä olen tykästynyt appelsiiniin tässä yhteydessä