Voitaikinaahan on olemassa kahta eri versiota kaulittua ja sekoitettuavoitaikinaa. Jamie Oliver liputtaa kaupan vaniljakastikkeen puolesta ja lähes kaikki kokit ja ruokaharrastajat ovat sitä mieltä ettei voitaikinaa kannata tehdä itse
Levitä riisin päälle keskellä kala rivi, ja sen viereen kananmuna jonka sekaan on sekoitettu tilliä. Uunissa paistuu perinteinen lohipiirakka, lehtevä voitaikinakuori jonka sisällä suolaista lohta, kananmunia ja riisiä ja tarjoiltuna voisulan ja lihaliemen kera, siinä ihana pääsiäisen aloitusherkku, lohikulibjakka tai kulibiakka
Sekoitettu "voitaikina" toimii näissä loistavasti myös vegeversiona. 1 dl vettä + 2 tl siirappia sekoitettuna yhteen. 2 tl siirappia sekoitettuna yhteen
Tykkään voitaikinasta tehdyistä leivonnaisista, mutta en ollut koskaan ennen tehnyt itse kunnollista voitaikinaa, rahkavoitaikinaa, ja nopeaa, sekoitettua taikinaa kylläkin
25voitaikinabriossituulihattutaikinamurotaikina ( pâte sablée )kreppitaikinastruudelitaikina ( omena- ja kirsikkatäyte )Marsipaani ja konditoriakoristeet………………………………………………. PerustaikinatKaaviloitu voitaikina500 g vehnäjauhoja2 dl vettä1¾ tl suolaa25 ml valkoviinietikkaa50 g voisulaa jäähdytettynä400 g voita, kylmääSekoita perustaikina. Sekoitettuvoitaikina500 g vehnäjauhoja500 g voita, kuutioina1 tl suolaa2,5 dl jääkylmää vettäSekoita voi, jauhot ja suola nyppimällä melkein sekaisin, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Omenatorttu200 g voitaikinaa50 g aprikoosimarmeladia500 g omena. kuorittuna, ohuina lastuina0,5 dl tomusokeria1 dl kiillettä tai hyytelöä ( omena )Kaulitse voitaikina nystyräkaulimella niin ohueksi kuin mahdollista, sivele pinta aprikoosimarmeladilla, lado ohuita omenalastuja tiheästi limittäin päälle, tomuta tomusokeri pintaan ja paista uunissa 200 °C kullanruskeaksi. Aprikoositorttu450 g kaaviloitua voitaikinaa150 g mantelikreemiä l. frangipanea250 g aprikooseja sokeriliemessäKaaviloi 200 g voitaikinaa 30 x 12 x 0,5 cm, pistele haarukalla ja levitä kreemi taikinalle jättäen reunoista 2 cm vapaaksi, jotka voitelet kananmunalla
Sekoitettuvoitaikina. En ole koskaan ennen tehnyt kaalipiirakkaa, mutta nyt päätin kokeilla. Mieheni pitää tästä herkusta kovin enkä viitsisi aina äitiäni pyytää sitä hänelle tekemään
Kierittele ne melkein heti paistamisen jälkeen sokerissa, johon on sekoitettu vähän kanelia. Näitä etenkin Amerikassa suuren suosion saavuttaneita herkkuja on pitänyt testata jo pidemmän aikaa, mutta jostain syystä voitaikinan teko on tuntunut liian vaivalloiselta