Paina aina kaksi silakkafileetä yhteen nahkapuolet ulospäin ja jaa väleihin vihreä yrttivoi. 1. Sekoita yhteen kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta
Huuhtele silakkafileet ja valuta/ taputtele kuiviksi. Perustana näissä oli se ihan perinteinen säilötty silakka, joka ensin kypsennetään siinä etikkaliemessä ja sitten säilötään siihen mausteliemeen
Valuta silakkafileet hyvin marinadista esimerkiksi siivilässä. Käännä kansi kiinni ja kääntele purkkia, jotta kaikki silakkafileet uivat varmasti mätikastikkeessa
Valuta silakkafileet hyvin. 1. Irrota silakkafileistä nahka. Sekoita etikkaliemi ja kaada se fileille. 2. Pidä silakoita liemessä vähintään pari tuntia, mielellään puoli vuorokautta
Huuhtele silakkafileet nopeasti kylmällä vedellä. Kirkaslieminen versio etikkaliemessä esikypsennetyistä silakoista on esimerkiksi tämä Lasimestarin silli-ohjeesta silakoille muokattu versio
Asettele silakkafileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Jos paistettua silakkaa jää yli, meillä tehdään niistä ihanaa etikkaliemessä marinoitua silakkaa
Valuta etikkaliemi pois silakkafileistä. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Nostele fileet kastikkeen joukkoon, siirrä sitten purkkiin, peitä kannella tai kelmulla ja pane tomaattisilakat vuorokaudeksi jääkaappiin maustumaan