Nahattomat silakkafileet reseptejä

Graavisilakat ja yrttimajoneesi

Vedä silakkafileet nahattomiksi. Kääntele silakkafileet yrttimajoneesiin juuri ennen tarjoilua. 1. Sekoita liemen ainekset, pane fileet liemeen ja anna maustua 12 tuntia

Joulupöytäkin voi olla ilmastoystävällinen

Pyöritä silakkafileet ruisjauhoissa ja nosta kalat varovasti kuumaan öljyyn. Ekologinen jouluruoka syntyy paitsi ruoka-ainevalinnoilla, myös energiaa säästävällä valmistustavalla
Sitruunainen kalaspagetti

Sitruunainen kalaspagetti

Kalaksi käy mikä tahansa kutakuinkin ruodottomaksi ja nahattomaksi perattu kala, myös silakkafileet. Uusien ravintosuositusten mukaan meidän pitäisi syödä enemmän kalaa, suosia rasvoista öljyjä ja käyttää kokojyväviljaa

Balsamicosilakat

Laita nahattomiksi kuoritut silakkafileet likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli
Kirpeät silakat

Kirpeät silakat

Pane silakkafileet liemeen ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. 1. Sekoita etikasta, suolasta ja vedestä liemi

Pariloitu silakkatartar

Suolaa ja pippuroi kalasuikaleet ja anna maustua kylmässä noin puoli tuntia. Lisää muut aineet ja anna makujen tasaantua

Silakkacevince

Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua noin yksi tunti. Tarjoa silakat keitettyjen perunoiden, saaristolais- tai ruisleivän kera

Yrttitarhurin silakat

Vedä silakkafileet nahattomiksi. Reseptin tarjoaa. Sekoita yrttiliemeen etikka, öljy, pala purjoa renkaina, hienonnettu punasipuli sekä rouhittu viherpippuri
Silakkabruschetat

Silakkabruschetat

Laita nahattomat silakat likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli
Uutta käyttöä etanapannulle

Uutta käyttöä etanapannulle

Yrtit ja valkosipuli maustavat silakkafileet hovikelpoisiksi alkupaloiksi. noin 24 silakkafileetä. noin 24 silakkafileetä
Boquerones eli silakat viinietikassa

Boquerones eli silakat viinietikassa

Sekoita marinadin ainekset ja lisää silakkafileet joukkoon. Niin paljon kuin rakastan mökillä grillattua ruokaa, en halua syödä hiilillä kypsennettyä ruokaa alituiseen

Valkosipuli-tilli kraavattu silakka

Huuhtele ja kuivaa silakkafileet. Laita nahattomatsilakkafileet etikkaliemeen ja anna olla vähintään 6 tuntia jääkaapissa