Viikonloppuna satoi lunta ja heti tuli jouluinen olo. Kaikenlaisia joululeivonnaisia muhii päässä, mutta sitä ennen halusin kokeilla reseptikasastani löytynyttä sitruunatortun (Pirkka 12/2006) ohjetta
Teemaviikko jatkuu tällä ihanan makealla ja raikkaalla sitruunatortulla. Tein tästä tortusta gluteenittoman, koska erityisruokavalio reseptejä on kyselty paljon
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Painele taikina matalaan, voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, jossa on keskellä syvennys
K. e. y. l. i. m. p. o. n. u. t. v. a. s. j. k. J. r. ö. b. f. -. ,. h. ä. M. d. ). V. O. L. I. (. S. D. U. N. P. E. g. 1. 0. 2. 5. 3. 9. 7. T. A. d l. t l
Mikäli on perso makealle, on parempi syödä yksi pala äkkimakeaa kuin koko kakku. Nimensä mukaisesti sitruunatortun raikastaa kirpeä sitruunan kuori ja mehu
Kirpeänmakean sitruunatortun täydentää nopeasti grillivastusten alla paahdetut vaahtokarkit. Toki sitruunatorttuun käy hyvin myös marenkihuntu, mutta nyt välillä vaihteeksi tällainen versio
Keväällä ja varsinkin pääsiäisen aikoihin iskee aina sitruunatorttuhimo. Ikiaikainen suosikkini on äidin leipoma sitruuna-marenkitorttu, hapanta sitruunaa ja päällä rapsakan makeaa marenkia, nam