Kuten joku aika sitten myönsinkin, arkiruokailu ei ole meikäläiselle täysin smooth sailing. matkallani on monta mutkaa ja hyvältä kuulostavaa tekosyytä vaihtaa ravitseva dinneri voileipään, maapähkinävoidipattuihin taateleihin tai maapähkinävoidipattuihin banaaneihin (tai kaikkiin kolmeen
Samalla kun kräkkerit paistuvat uunissa, kerkeää hyvin pyöräyttää dipin tai kaksi. Punajuuri, porkkana tai vaikka herneet sopivat hyvin kikhernetahnan, hummuksen, joukkoon
Voitele uunivuoka öljyllä, lado vuokaan vuorotellen punajuurilohkoja ja kurpitsaviipaleita. Kotimainen porkkana ja lanttu käyvät kurpitsan sijaan tähän vuokaan, silloin voit kypsentää kaikki juurekset yhtä aikaa uunissa noin tunnin ajan folion alla
öljyä uppopaistamiseen ( voit vaihtoetoisesti kypsentää juurekset uuniissa. Juurekset ovat valmiita kun ne ovat kauniin kullanrusteita (paitsi tietenkin punajuuri
Sommittelin possun sisäfileelle kinkkukääreen ja paahdoin juureksia sen kanssa uunissa. Kuori porkkana ja punajuuret ja leikkaa nekin paloiksi, samoin palsternakka, valkosipuli ja kevätsipulit
Kaada päälle hunajaa ja laita takaisin uuniin noin. Kuori ja pilko palsternakka sekä porkkana. Kun vihannekset ovat valmiita, ota pois uunista ja lorauta päälle valkoviinietikkaa
pari porkkanaa. Kuori ja paloittele lanttu, porkkana ja perunat. Lämmitä uuni 150. Lisää rosmariininoksa ja laakerinlehdet pataan ja siirrä uuniin noin 4 tunniksi. 1 iso porkkana
Kuori juurekset ja leikkaa punajuuri lohkoiksi ja porkkana tikuiksi. Nyt tässä vaiheessa olet jo varmasti kovin hämmentynyt kun ruuan nimessä mainitaan uunijuurekset ja näet kuvissa ruusukaaleja
Lisukkeet piti vielä kehittää ja päädyimme punaviini-karpalokastikkeeseen sekä uunijuureksiin, jotka muodostivat kieltämättä täydellisen makuyhdistelmän poronfileiden kanssa
-Porkkanat ja palsternakka voidaan joko pieniä veitsellä tai raastaa raastimella. No, kokeilu kannatti, tämä ruoka paljastuikin vallan erinomaiseksi, sillä punajuuri tuo siinä lähinnä rakennetta ja Aura-juusto on vain kevyenä aromina taustalla
Poron lapa laitetaan juuresten päälle ja eikun uuniin. Ota uunissa olevasta potkaliemestä noin puolet talteen kastikkeen lisukkeeksi, laita juuksekset uuniin poron seuraksi
Olen halunnut jo pitkään tehdä punajuurikakun. Lisää joukkoon öljy ja punajuuri, sekoita varovasti. 250 g kuorittuja punajuuria raastettuna (raakoina). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 1 porkkana. ) 250 g kuorittuja punajuuria raastettuna (raakoina). 1 porkkana 1 nauris/raitajuuri tms
Lihan kanssa sopii hyvin uunijuurekset (punajuuri, porkkana, lanttu, selleri, palsternakka, peruna ja bataatti sopivat kaikki mainiosti) ja jos vielä jotain muuta haluaa lisäksi, ovat pannulla paistetut kermaperunat oiva lisä tähän