Nyt pakkasten tultua iski se lihan himo, sellaisen täydellisen, suussa sulavan punertavan pihvin, joka saa seuraksensa talvisia lisukkeita sekä rehdin punaviinikastikkeen
ssä varsin erikoisen kuuloista, punaviinissä keitettyä sisäfileepihviä. Originaaliohjeessa käytetään sisäfileetä ja kastike tehdään etukäteen erikseen puna- ja portviinistä, mutta emme halunneet heittää hukkaan hyvää liemipohjaa ja teimme kastikkeen nopeasti siitä
Lorauta jäähtyneen marinadin joukkoon balsamicoa tai balsamiviinietikkaa ja jatka kastiketta tarvittaessa oliiviöljyllä sekä lisää mausteita, sekoita hyvin
Viinisilli. lisää viini. lisää lisää viinietikka ohuena nauhana. 3 l punaviinietikkaa. 3 l viiniä ( sherry, punaviini, madeira, … ). 1 dl punaviinietikkaa. 15 l punaviinietikkaa. 2 rkl valkoviinietikkaa. 3 l punaviinietikkaa. 3 l viiniä. 1 dl punaviinietikkaa. 15 l punaviinietikkaa. 2 rkl valkoviinietikkaa
Nyt puolukka on väistynyt taka-alalle ja viinin kevyt ja tasapainoinen hapokkuus paini tasavertaisesti possun rasvan kanssa ja maanläheinen viini tykkäsi kovasti myös punajuuresta ja speltistä
Viini on markkinoiden ensimmäinen puolikuiva Albariño Rias Baixasin alueelta. punajuuririsottoa punajuurisipsin, kuivatun punajuuren, punajuuren versojen, gorgonzolamascarponevaahdon & persiljaöljyn kera
Lisää kattilaan valkoviini, sekoittele koko ajan risottoa ja keitä kunnes viini on lähes haihtunut. Olkoon se on minun ja kummipoikani yhteisiä suosikkeja eli punajuuririsotto, jolla ilahdutin kyläilemään saapunutta kohta kolmevuotiasta punajuuren ystävää
Keskitäyteläinen, ryhdikkään hapokas viini, jossa on napakat, mutta samalla pyöreät ja pehmeät tanniinit, toimii loistavasti grillatun, mediumiksi jätetyn karitsan lihan kanssa