Meillä on tänä vuonna ehditty tuhota jo pari pientä joulukinkkua ennen varsinaista joulua. ) joulukinkkuohjeeni, jossa kinkku saa hunnukseen valkoviinistä, salottisipuleista sekä karkeasta sinapista sekoitetun tujakan ja hieman perinteisestä poikkeavan kuorrutuksen
Keitetty joulukinkku. Kerran eräs kokki neuvoi kypsnetämään kinkun 68 asteeseen, mutta vaikka en ylikypsästä kinkusta tykkääkään, tuo lukema ei ihan minulle riittänyt, kinkku oli sisältä vielä varsin kostea, hiukan epämiellyttäväkin
Meillä tykätään ylikypsästä joulukinkusta, joten kinkku saa muhia pitkään uunissa matalassa lämmössä ja kypsä kinkku saa ylleen hunnun omatekoisesta Jallusinapista sekä korppujauhoista
Joulukinkku voidaan paistaa uuniin sopivassa paistopussissa. Huuhtele ja kuivaa joulukinkku. Laita joulukinkku paistopussiin ja työnnä paistomittari kinkkuun niin, että sen kärki on keskellä kinkkua
Monilla perinteisiin kuuluu hernekeiton keittäminen pakasteeseen varastoidun joulukinkun rippeistä, mutta suuresta lihanhimostaan tunnetun herra Sutelan taloudessa ei kinkkua jäänyt jäljelle siipalettakaan, joten keitto keitettiin ylikypsästä palvikinkusta
(paitsi en lipeäkalaa, hrrr) Rakastan niitä kaikkia ihania perinteisiä joululaatikoita (kunhan ne vaan ei ole niitä Saarioisten äitien tekemiä) ja ylikypsäksi paistettua joulukinkkua
Lisää lopussa joukkoon ylikypsä liha. 3,5dl ylikypsää rasvaista lihaa (esimekiksi kinkun kannat tai ylikypsää kasleria). 3,5dl ylikypsää rasvaista lihaa (esimekiksi kinkun kannat tai ylikypsää kasleria)
Kun palasin ahnaasti lihapatojen äärelle, possua kohtaan tunsin ylimielisyyttä ja pekonia, sekä joulukinkkua lukuunottamatta meillä ei ole ihmeemmin possuparkoja pistelty