Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni dumplingseja (tai won toneja, dim sumeja, gyozazoja, momoja tai pot stickersejä) – rakkaalla lapsella on monta nimeä
Jotakin noista yritin tehdä ja tätä juttua voisikin pitää varoittavana esimerkkinä perin juurin säälittävästä kokkaamisesta, jossa kaikki mikä voi mennä vikaan, menee vikaan
Aasiassa monella keittiöllä on omat nyyttinsä – dumplingit, gyozat, wontonit. Perusmaut ovat kaikissa samansuuntaiset ja usein aika tyypillinen täyte valmistetaan jauhetusta possusta
Meillä on muutamia (aika outoja) tapoja ravintolan valitsemisessa ulkomailla. Ensinnäkin kartamme paikkoja joissa on kuvalliset ruokalistat, ne jotenkin ällöttävät varsinkin mua
Dim sumit, gyozat, samosat, raviolit ja gnocchit ovat kaikki eräänlaisia dumplingeja. Suomeksi kutsuttuja mykyjä eli kypsennettyjä ja (ehkä) täytettyjä taikinapalloja löytyy muodossa tai toisessa lähes jokaisesta kulttuurista
Shish Barak - Libanonilaisia dumplingeja. Varmaan jokaisella ruokakulttuurilla on oma tapansa tehdä dumplingeja eli "nyyttejä" tai "lihatäytteisiä taikinapalloja"
Viimeviikkoisen reissuilun päällimmäisenä mahdollistajana toimi kiinalainen uusivuosi, jonka kunniaksi saimme nautiskella yhteensä 9 päivän mittaisesta lomasta
Gyozas. Wonton pastry. Tall Ship Race, Turku/Åbo. Naantali/Nådendal. Parainen/Pargas. Turku/Åbo. Nu har det varit tyst lite för länge här på bloggen men det har varit fullt upp med allt möjligt annat
Viime viikolla iski armoton hinku saada itse tehtyjä dumplingeja. Tiedän kyllä, että niitä saa ostettua valmiina kaupoista ja ravintoloista, mutta halusin välttämättä tehdä niitä itse
Jostain syystä himoitsen enimmäkseen sellaisia ruokia, joiden valmistaminen on työlästä, aikaa vievää ja vaatii ainakin jonkinlaista etukäteissuunnittelua
Jostain syystä himoitsen enimmäkseen sellaisia ruokia, joiden valmistaminen on työlästä, aikaa vievää ja vaatii ainakin jonkinlaista etukäteissuunnittelua
Viitisen vuotta sitten söin elämäni ensimmäistä kertaa dumplineita New Yorkin Chinatownissa. Muistan hyvin höyryävän tarjoiluastian ja herkulliset taikinapallerot
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.