Ohje vihkosesta Tuore Hiiva - Hiivalla HyvääSämpylätaikina5 dl vettä tai maitoa50 g tuorehiivaa2 tl suolaa1-2 rkl sokeria tai siirappia5 dl grahamjauhoja6-8 dl vehnäjauhoja1/2 - 3/4 dl sulatettua margariinia tai öljyäNosta ainekset huonelenlämpöön muutama tunti ennen leivontaa
Tänään sain sen verran aikaan, että leivoin hiivaleipää. Aineksissa mm. hiivaleipäjauhoja, grahamjauhoja, kaurahiutaleita, auringonkukansiemeniä ja sokerijuurikaskuitua
Tätä leipää menee meillä niin paljon kun jaksaa leipoa. Helppotekoista ja hyvää perusleipää, meillä kun ei erikoisemmat leseväsäykset oikeen menesty, vaikka niitä ite kyllä söis
Minun tulee leivottua hiivaleipää aika harvoin, teen useammin sämpylöitä. On kuitenkin kiva leipoa leipää, vaikka siitä joskus tulee vähän likilaskuista
Hiivaleipää jostain kuukausien takaa. Huono kun on näin hidas ja muka-kiireinen päivittelijä. ehtii jo unohtaa, että millä ohjeella kullonenki leivonnainen tulikaan tehtyä
Tuore itse leivottu pitaleipä on niin ylivoimainen kaupan hyllyltä löytyviin känttyihin verrattuna, että ensimmäisen leivontakerran jälkeen pitaleipä on aina tehtävä itse
namnamMyslisämpylä ei ole mitään kummenpaa kun pieni leipä pähkinöilä ja rusinoilla. mutta herkkua. Kaikilla pähkinöillä ja siemenillä mitä vaan jämiä oli kaapissa, pari hasselpähkinää, cashewta, unikonsiemeniä ja vähän mantelijauhoa
Hapanleipä koukuttaa. Hapanjuuri on ihmiskunnan ihanin keksintö. Ensimmäiset hapanleivät leivottuani olen jatkuvasti joutunut taistelemaan itseni kanssa etten leipoisi ainoastaan hapanleipää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.