Blogissa olette törmänneet jo ranskalaisten crème brûléehen ja italialaisten panna cottaan, jota on varioitu niin valkosuklaisena lime-versiona kuin chili-suklaa-kaneliversionakin
Itse maku näissäkin on mieto, mutta mehukas ja täyteläinen, joten lisukkeeksi suosittelen jotain ärhäkämpää ja hapokkaampaa, kuten vaikka tätä unelmaista tartar-kastiketta
Tulossa se kuitenkin on, ja koska blogin juhannuskalenterin tarkoituksena on kääntää niitä katseita jo tuohon tulossa olevaan ja aina yhtä antaumuksella odotettuun kesään, niin antaa mennä
Näistä on helppo valmistaa pata- ja keittoruokia tai paistaa vain pannulla. Näitä chorizo paprikanmakuisia raakamakkaroita Espanjassa löytyy monenlaisia
Empanadat ovat myös Etelä-Amerikasta tuttuja yleensä liha- tai tonnikalatäytteisiä piiraita, joiden koko, täyte ja taikinan koostumus vaihtelee maasta toiseen
Tässä ajattelin kuitenkin syventyä raakaa versioon Chorizosta, jonka viimeksi tein vapunaaton sukujuhliin, meillä kun juhlitaan silloin äidin syntymäpäivää, mutta kuinkas ollakaan nyt vihdoin on tullut virkeä tuulahdus makkara-maailmaan, kun Saarioinen on valmistanut kyseistä makkaraa omana grilliversionaan
Luumuhillon upean maun lisäksi kannattaa hilloa tehdä myös raaka-aineiden edullisuuden vuoksi - esimerkiksi kilo luumuja maksoi lähikaupassa vain muutaman euron
Jatketaan samalla överiherkku -teemalla, jolla aloitettiin eilen pätkisfudgejen kanssa. Sain idean tähän reseptiin Nigella Lawsonilta, joka valmisti tv-ohjelmassaan meheviä cookieseja annosvuoassa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.