Kaipuu Kreikkaa, niitä pikkuruisia maissikojuja, rantakatuja, vuoristoteitä, hiekkarantoja, frappea ja etenkin gyros pitaa kohtaan on jo niin suuri, että täällä ollaan kokkailtu Kreikkalaistyylisiä ruokia taas ihan viikoittain
Tarjosin karitsapataa pikkuruisen tähtipastan kanssa, ripottelin annoksen pinnalle vielä tuoretta timjamia ja granaattiomenan siemeniä tuoreesta hedelmästä
M’hanccha, makea lehtevä kierrekakku, jossa läpikuultavan ohuiden filotaikinakerrosten välissä hunajaa ja pähkinöitä, marokkolaisittain käärmekakku, kreikkalaisittain kierretty baklava tässä ras el hanout’illa terästettynä
Ensi kerralla vois kokeilla samankaltaista reseptiä, mutta tekemällä pullat kreikkalaisittain esim. Lihapullat napolilaisittainLihapullia tulee tehtyä aika harvoin, saatika muusia (taino hienosti sanottuna perunapyreetä
1. Pese perunat. Leikkaa lohkoiksi ja pane ne uunivuokaan. Lisää öljyä, persiljasilppua ja mausteet. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne kokonaisina perunoiden joukkoon
1. Lado paloitellut kasvikset ja hieman sulanut perunasipulisekoitus voideltuun uunivuokaan. Laita joukkoon salaattijuusto muruina tai pieninä kuutioina
Lomalle ei ole tänä kesänä juuri päässyt, ja olenkin potenut pientä matkailukateutta. Tosiasiassa kyllä tiedän, että tuplavauvamahan kanssa etelänmatkahelteet eivät olisi olleet herkkua, mutta ruokajutut vähän kyllä kaihertavat
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.