Lammasvartaat saavat jäädä punertaviksi sisältä. Tarjoa nopeat lammasvartaat vihreän salaatin, pikkutomaattien ja paloitellun leipä- tai vuohenjuuston kera
Lammasvartaat neljälle. Suositellut Lammasvartaat neljälle. Glorian Ruoka & Viini lehdessä (2/2016) oli Pääsiäistä varten paljon erilaisia lammasohjeita ja kannessa komeilivat herkullisen näköiset lammasvartaat
Pääsiäiseen kuuluvat perinteisesti lammasruoat, ja oma valinta osui tällä kertaa karitsaan ja siitä tehtyyn kreikkalaishenkiseen pataan, johon inspiraatio ja alkuperäinen resepti löytyi Helsingin Sanomista
Kaipuu Kreikkaa, niitä pikkuruisia maissikojuja, rantakatuja, vuoristoteitä, hiekkarantoja, frappea ja etenkin gyros pitaa kohtaan on jo niin suuri, että täällä ollaan kokkailtu Kreikkalaistyylisiä ruokia taas ihan viikoittain
Pohjois-afrikkalainen tulinen maustetahna harissa antaa potkua tähän jogurttikastikkeeseen, joka sopii täydellisesti esimerkiksi grillattujen lammasvartaiden seuraksi
M’hanccha, makea lehtevä kierrekakku, jossa läpikuultavan ohuiden filotaikinakerrosten välissä hunajaa ja pähkinöitä, marokkolaisittain käärmekakku, kreikkalaisittain kierretty baklava tässä ras el hanout’illa terästettynä
Ensi kerralla vois kokeilla samankaltaista reseptiä, mutta tekemällä pullat kreikkalaisittain esim. Lihapullat napolilaisittainLihapullia tulee tehtyä aika harvoin, saatika muusia (taino hienosti sanottuna perunapyreetä
1. Pese perunat. Leikkaa lohkoiksi ja pane ne uunivuokaan. Lisää öljyä, persiljasilppua ja mausteet. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne kokonaisina perunoiden joukkoon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.