Wanhan Porvoon hella lämpenee talven pakkasten keskellä ja nyt paistetaan jälleen mehukkaan paksuja blinejä hieman aiemmasta poikkeavalla vanhalla venäläisellä perintöreseptillä
RANSKALAISET HERKUT. Eilen halusin valmistaa etanoita. Päätin aloittaa menemällä ostamaan uudet keraamiset etanapannut Porvoon vanhasta kaupungista, tutusta etanaravintolasta
Meillä oli taas kesäretki. Piipahdimme mm. Pajusen mansikkatilalla ostamassa ihanat kotimaiset mansikat. Todella herkulliset Polka-mansikat inspiroivat minua loihtimaan juustokakun, johon minun oli tietenkin pakko laittaa suklaata
) Alunperin piti kirjoitella tänään vielä lisää vinkkejä pienille kesäretkille Helsinkiin lasten kanssa, mutta tein aamukahvivieraille tätä tacosalaattia ja kun jo aiemmin ohjetta toivottiin paljon, tässä se tulee
Kokeilkaapa kerran tätä kakkua - sen jälkeen taatelikakku on ihan selviö kesäretkien eväänäkin. Tattari, taatelit, luomumunat, kaurahiutaleet, kylmäpuristettu kookosöljy, tumma kaakaojauhe, inkivääri, maustamaton jogurtti
Pullan letittäminen neljällä on taito, jonka oppimiseen minulle avautui portti muutama vuosi sitten. Julkaisin tuolloin jatkotarinan ”pullamummosta” (täältä löytyvät tarinan osan 1 ja osan 2)
Kerroin tuossa muutama postaus sitten, että jätin viljat ja sokerin pois ruokavaliostani, ja silti meillä herkuteltiin äitienpäivänä ihanalla kermaisella suklaakakulla
Jos saisitte valita uuden ajan ja paikan, jonne syntyä ja jossa elää, miten valitsisitte. Haluaisitteko kävellä pellavatoogassa muinaisen Niilin rannalla tai ratsastaa sulkapäähineestä kiinni pitäen halki komeimman preerian
Pannussa kypsennetty, italialaistyyppinen, ruokaisa munakas on myös oivallinen brunssiruoka ja piknikeväs, joten ainakin minä pakkaan sitä toisinaan mukaan kesäretkilleni
Lucia neito tuo perinteen mukaan valoa ja iloa talven synkimpään hetkeen. Niin tänäänkin. Lucian kynttilöiden ja tähtien kanssa loistavat myös sokerihuurretut lusikkaleivät
Mun mielestä on ihana grillailla kaikenlaisia lihakasvisvartaita, tehdä kaveriksi paria erilaista salaattia ja viettää kiireetöntä aikaa kesäisellä terassilla herkutellen
Blinit. Ensimmäistä kertaa Paleokeittiössä ja emännän edessä. Ei ihan perinteiseen tapaan valmistettuna, vaikka innostus blinejä kohtaan Suomen ruokaperinteistä lähtikin
Ilmeisesti joulun aikaan tuli syötyä sen verran suklaata, että jäi pahemmanpuoleinen addiktio päälle ja nyt on yritettävä tehdä pikkuhiljaa vieroitushoitoa
Idean tähän kakkuun sain Brunbergin tehtaanmyymälävierailulla Porvoossa. Siellä myytiin kokeilueränä maitosuklaasta tehtyjä minttusuklaanappeja kilon pusseissa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.