Nyt alkaa jo superlatiivit loppua. Arki-iltojen herkutteluputki jatkui taas tänään. Jo kolme iltaa peräkkäin olen ollut loistavan ruoan ansiosta loistotuulella
No myönnetään, oli vaivalloinen projekti tämä, eikä ihan suotuisa kaikilta kohdiltaan. Kokkailen sitkasti läpi Ranskalaisen keittiön salaisuuksia ja Babas au rhum classique on sentään iso klassikko
Tämä tuntuma oikeasta taikinan koostumuksesta tulee mielestäni vain leipomalla eli kokemuksen kautta, mutta ohjeita noudattaenkin voi päästä lähelle parhautta - toki myös sattumankin kautta
Kesä on kakkujen aikaa. Vieraita käy enemmän, lomalla on kiva leipoa, kaupoissa mansikat, mustikat ja raparperit suorastaan huutavat päästä yhtymään vaniljan, kerman ja sokerin kanssa
Tuorepuurot on parhautta. Tykkään niiden helppoudesta, raikkaudesta ja variointimahdollisuudesta. Tällä kertaa päädyin maustamaan puuroni nutellasta inspiroituneena hasselpähkinävoilla ja -maidolla sekä raakakaakaojauheella
Taas ihan parhautta leivinpaahtimessa paahdettuna. Jatketaan leipäteemalla. Lähes hiilarittoman leivän ohjeen jälkeen minulle tuli kysymyksiä miten siitä saisi juustoraasteen pois eli täysin maidottoman
Parhautta. Chia raakapuuro mangosta. Olen seurannut mielenkiinnolla super- ja raakafoodien ihmeellistä maailmaa, uskaltamatta kuitenkaan itse kokeilla respetin resptiä
Parhautta. Tuplasatsi pancakeja mustikalla ja ilman. NAM. D. Tässä tulee yksi mun lemppari ”pika” leipomuksista, silloin kun herkkuhammasta kolottaa ja pitäisi saada nopeasti jotain aikaiseksi
Parhautta. Nyt olen myöhässä ja pahasti. Pahoittelut kaikille tätä New York postausta odottaneille. Mutta todetaan, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan
Parhautta reseptissä on se, että jos leivät pakastaa, ne ovat rapeita vielä sulatuksen jälkeenkin. Sain viime keväänä lahjaksi lahjakortin kirjakauppaan ja ostin sillä itselleni erityisen mieluisan kirjan Juurevaa leipää (Martin Johansson)
Parhautta. Kanttarelliresepti tai kantarelliresepti. Sienet ovat lähellä sydäntäni, niistä voi loihtia melkein mitä vain, vaikka kymmenen ruokalajin illallisen ja vielä jäätelöäkin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.