Graavi, joidenkin mielestä kraavi (ja keittokirjoissa usein tuoresuolattu, ravintolain listoilla vähäsuolattu) lohi oli ennen juuri sitä mitä nimi sanoo - gravlax eli hautalohta
Tätä herkkua tulee syötyä varsinkin jouluna, mutta miksei muutenkin ympäri vuoden. Itse graavattu lohi maistuu mainiolta ja raikkaalta, kannattaa kokeilla, ei ole iso vaiva
Olen pitkään halunnut tehdä itse graavilohta, mutta jotenkin sen tekeminen on vain päässyt jäämään. Viime viikonloppuna kaupasta lähti mukaan kokonainen lohi, josta tulikin sitten tehtyä kahta erilaista graavilohta
Maistoin tätä perunasalaattia ensimmäisen kerran viime uuden vuoden aattona. Resepti on peräisin ystävältäni Ninalta, jonka perheen kanssa uutta vuotta vietettiin
" Omien tunteiden ja merkityssuhteiden kautta rakennamme kokemustamme kodista ja kodikkuudesta. Kalan ystävien ikisuosikki, graavilohi, on maailman yksinkertaisin valmistettava
Parsa-perunasalaatti ja minttuinen öljykastike(6. Ei voi olla huomaamatta, että on parsa-aika. Hauskan näköiset vihreät tai valkoiset parsat ovat nyt paitsi parhaimmillaan myös edullisimmillaan
Tänä jouluna yrttinen Valhalla-likööri maustaa graavilohen. Valhallan maustamiseen on käytetty siankärsämöä, väinönputkea ja koiruohoa, joilla on kansaperinteessä lukuisia parantavia vaikutuksia
Ylihyvät pekoni-herkkusienet ovat varma valinta moniin kesän kekkereihin ja juhannusgrillailujen ykkösherkku mutta sama resepti graavilohella toimii myös yllättävän hyvin
Kesäni alkaa todenteolla vasta silloin, kun pääsen Hankoon. Koska olen nyt lopultakin täällä, olen siis henkeen ja vereen kesätunnelmissa ja pakahtumaisillani kesän ihanuudesta
Näpsäkkä alkupala pimeneviin iltoihin syntyy graavilohesta ja Waldorfin salaatista. Itse olen Waldorfin salaattiin tutustunut vasta asuessani Sastamalassa - mutta on sitä ympäri Suomea tarjolla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.