Siikaceviche on rapsakan raikas alkupala, jota voi "suomalaistaa" tarjoamalla sen kaverina tummaa, makeaa leipää kuten kurpitsa-pecanpähkinävuokaleipää tai olutleipää
Viimeisin ruokailta maailmalle suuntautui Etelä-Amerikkaan ja tarkemmin Peruun. Maa oli sinänsä hyvin mielenkiintoinen sillä kenelläkään ei ollut sitten minkäänlaista käsitystä ennakkoon mitä tuleman pitää
Nykyinen perulainen keittiö on saanut vaikutteita inkojen, espanjalaisten, afrikkalaisten, ranskalaisten, italialaisten sekä Kantonin kiinalaisten ja japanilaisten keittiöistä
Tarjoile perulainen ceviche keitettyjen bataatti- tai perunaviipaleiden ja maissin kera. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja annostele marinoitunut kala salaatin päälle
Tänä viikonloppuna tuli tehtyä paljon erilaisia pieniä naposteltavia ruokia. Yksi näistä oli ceviche, kun kerran Cittarissa oli niin hyvän nälöistä tuoretta siikaa
Teresa Välimäen siikacevicheja endiivit on hienostunut ja kepeä alkupala vaikkapa pääsiäisaterialle. Jos et löydä endiivejä, käytä salaattina eli siikacevichen tarjoilualustana sydän salaattia
Silloin kirjoitin ylös alkuruuasta, siikacevichestä ja confitkeltuaisesta. Edellisessä postauksessa hehkutin kovasti menua, jonka nautimme vuoden ensimmäiseksi lauantai-illalliseksi
Yksi päivän herkullisimmista tuotoksista oli siis perulainen ceviche, eli raakakypsennetty kala. Siitä lähtien kun Taste of Helsingissä maistoimme ensi kerran cevicheä, on meitä kutkuttanut päästä jälleen tuon raikkaan herkun äärelle
siikaceviche ja confitkeltuaiset. Viikonlopun jäljiltä onnistuneita reseptejä on jonoksi asti. Koska en osannut päättää mistä kirjoitan ensimmäisenä, kyselin apua facebookissa
Ceviche on alkujaan perulainen herkku, jossa limen happo kypsyttää kalan vähän graavauksen tapaan. Tämän ohjeen alkuperä on jälleen kerran Tessa Kirosin kirjasta Falling Cloudberries, ja siitä se on muokkautunut monen kokeilun jälkeen oman makuni mukaiseksi
Toukokuussa maistelimme pari kertaa siikacevicheä, ravintolapäivänä ja Patronassa. Siikaceviche200 g siikaa½ ison limen mehuloraus kasvislientä½ punasipulituoretta korianteriatuoretta chiliäsuolaaPurista limestä mehu, lisää loraus kasvislientä
Siikaceviche. Ceviche on Etelä-Amerikan versio syödä raakaa kalaa. Siinä kala “kypsennetään” happamalla sitrushedelmällä, yleensä limellä tai sitruunalla
Perulainen tunnelma ja ruoka jättäytyvät kevyesti taka-alalle ja ravintolan tähdeksi muodostuu kosmopoliitti tunnelma ja sen houkuttelemat mahdottoman kauniit ja tyylikkäät asiakkaat
Perulainen tapa tarjota cheviche on keittää bataattilohkoja suolavedessä ja asetella lautaselle salaatinlehti (jääsalaatti on sopivan napakkaa), 2 lohkoa bataattia ja kauhallinen chevicheä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.