Riimihärkä erimuodoissa on ruokaa jota meillä vuoden mittaan valmistetaan kausittain, ja se on varsin suosittua kesän helteitten aikana, jolloin epätoivoisesti yritän keksi jotain kylmää ja viilentävää syötävää, varsinkin hyvän hapanleivän päälle remouladekastikkeen kanssa mutta riimisuolattu häränliha sopii myös hyvin talvella vähän terästetyin lisukkeineen, varsinkin alkuruoaksi jä tällä kertaa se maustettin fenkolin siemenillä
olen jo tehnyt jääkellarinlohen, pulled porkin [josta tuli pahaa], maksapateen [yhden version tein ja tavallaan tämä on hoidettu, sillä kaupasta löytyi NIIN hyvä valmis tuote] ja nyt nuo voisarvet, joten jäljelle jää enää riimihärkä)
Otimme palvelutiskiltä hieman riimihärkää, jota muuten aion kokeilla tehdä itsekin, sekä kalatiskiltä hyvännäköistä tiikerilohta, joka on pinnaltaan loimutettua kylmäsavulohta
(4 annosta, 3 vuorokautta). – 200g naudan sisäfilettä. – suolaa. – mustapippuria. Lihasta poistetaan mahdolliset kalvot ja ripotellaan fileen päälle hennosti suolaa ja mustapippuria, kääritään tiukasti folioon ja annetaan olla kylmässä 3 vrk
A. j. a. t. u. k. s. i. o. l. p. ö. y. d. ä. n. v. m. M. e. S. r. ,. V. h. -. E. g. T. (. ). K. R. J. b. c. 8. 0. f. 2. 7. 5. /. 1. H. N. 3. P. L. ". " l. t l
Riimihärkään käytän ulkofilettä. Yleensä tarjoan riimihärkää rucolan, parmesanlastujen, pinjansiementen ja oliiviöljyn kera mutta nyt halusin tehdä ruokaisamman salaatin
Täältä hän osti ainekset riimihärkään, jota hän mielellään laittoi. Riimihärkä raakakypsytettiin mausteseoksessa jääkaapissa ja taidettiin siihen laittaa konjakkiakin
Alkupalaksi syömämme vihersalaatti ja riimihärkä oli laitettu kauniisti esille ja niissä oli käytetty mahdollisuuksien mukaan (sesonki huomioiden) lähialueella kasvatettuja vihanneksia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.