Varaa jokaiselle syöjälle turskanseläkettä noin 150-200 g, riippuen syöjien nälästä. Turskanseläkettä olen löytänyt meidän lähimarketista, sitä on siellä tarjolla lähes viikottain
Jos osaisin ranskaa, sanoisin Que magnifique simplicite. Odotin niin innolla Kokit ja potit- Hannelen ja ystävänsä , valokuvaaja Johanna Myllymäen kirjaa, sillä tiesin sen olevan pieteetillä tehty
Jo pienen tauon jälkeen tuntui, että comeback-reseptiksi enää kelpaisi mikä tahansa ja paineet kasvoivat myös kuvien suhteen - ei ollut sitä täydellistä mummolan vintiltä kaivettua rustiikkista puualustaa eikä ajan patinoimaa messinkikattilaa
Kaupat ja torit ovat olleet koko kesän pullollaan monenlaisia houkuttevan näköisiä persikkalajikkeita ja kun en voi syödä niitä sellaisenaan, mielessä alkoi kyteä idea persikkapiirakasta “Mummo Ankan omenapiirakan” malliin
Teimme fish&chips -annokseen omatekoisia ranskiksia. Oikeastaanhan siihen kuuluisivat brittityylin mukaisesti vähän karkemmain leikatut ja paksummat, sanottaisiinko rustiikimmat, uppopaistetut perunat, jotka ovatkin tosi herkkua ja joita ikävä kyllä ei Suomessa useinkaan saa - palataan niihin sitten toiste
Sipulia, valkosipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, laakerinlehteä, timjamia ja sitruunaa, niitä tulisi kyllä NIIN provencelainen, että alkaisin varmaan puhua ranskaa sitä syötyäni
Glögihammastani alkaa kolottaa vuosi vuodelta aikaisemmin. Tänä vuonna olisin ollut aivan valmis korkkaamaan pullon jo kuukausi sitten, ehkäpä syynä on pitkään vaivannut sateinen syksy
Tein lihiksiä. Ihan oikeita snagarilihiksiä. Joskus pari kolme vuotta sitten Samppa kokeili tehdä lihapiirakoita tällä samalla reseptillä, jota nyt käytin
Minähän en osaa ranskaa sitten yhtään. Kun olemme tankanneet Ranskassa autoa marketin pihan asemalta, on pitänyt valita pumppu sen mukaan, minkä numeron osaisi sanoa
Minähän en valitettavasti ranskaa osaa kuin irtosanoina. From ÄijäruokaaResepti on peräisin Carole Clementsin ja Elizabeth Wolf-Cohenin kirjasta Ranskalainen keittiö
Moi ja terveisiä Varsinais-Suomesta, jossa lomailemme tällä hetkellä siskoni luona. Tai no, lomasta ei nyt ihan täysin ole kyllä kyse, sillä ensi viikonloppuna siskontyttö pääsee ripiltä ja toimin täällä tällä hetkellä lähinnä leipurin ja kokin roolissa
Jätän näpertämisen muille, minun keittiössäni kokataan ruokaa, joka ei vähästä hätkähdä. Sellaista, joka ei vaadi neljää kättä ja kemistin pikkutarkkuutta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.