Päivinä, jolloin on niin kylmä, että paksuinkaan takki ei lämmitä ja kotisohvallakin on kääriydyttävä paksuimpiin viltteihin, haluan karata kauas pois kotoani Helsingistä
Halusin mukaan vähän tattarin tuomaa “rustiikkia” makua, joten tein sekoituksen tavallisesta jauho-sekoituksestani lisäten siihen kahdenlaista riisijauhoajatattarijauhoa
Oikeastaanhan siihen kuuluisivat brittityylin mukaisesti vähän karkemmain leikatut ja paksummat, sanottaisiinko rustiikimmat, uppopaistetut perunat, jotka ovatkin tosi herkkua ja joita ikävä kyllä ei Suomessa useinkaan saa - palataan niihin sitten toiste
Ruokalehdissä ja -blogeissa on tänä syksynä näkynyt paljon piirakoita tehtynä rustiikisti ilman vuokaa, taikina levitetään vain suoraan leivinpaperille ja reunat käännetään ronskisti piirakan päälle
Tarjoa juurespadan kanssa perunamuhennostaja puolukkasurvosta. Mitä kauemmin jaksat juurespataa haudutella sen mehevämmiksi ja makeammiksi kasvikset muuttuvat
Ja eikö itse tehty voi olla aina vähän rustiikkia. Ne lihikset onnistivat ihan hyvin ja olivat oikein maukkaita, mutta piirakoiden muotoilussa oli ehkä hieman toivomisen varaa
Silakkapihvien kanssa on ehdottomasti tehtävä perunamuhennosta. En muista, että niitä olisi lapsuudessani edes kotona juurikaan tehty, mutta jossain olen niitä syönyt ja ihastunut
nyt laitan tämän loppuun ajatellut kuvan alkuunEttei maapähkinöitä käytettä leivonnassa juuri yhtään, ne on todella paljon halvempia kun hassel-pähkinat ja muut
Moi ja terveisiä Varsinais-Suomesta, jossa lomailemme tällä hetkellä siskoni luona. Tai no, lomasta ei nyt ihan täysin ole kyllä kyse, sillä ensi viikonloppuna siskontyttö pääsee ripiltä ja toimin täällä tällä hetkellä lähinnä leipurin ja kokin roolissa
vähän uutta, vanhaa ja lainattua. Joulun lahjavinkiksi on erinomainen Pien-olutkaupan lahjapaketti. Kirjalahjoina voin suositella juomista kiinnostuneille Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin MadSpirittiä
Kun ulkona on pimeää ja ankeaa, maistuvat pitkään haudutetut padat erityisen ihanilta. Kotimaisesta valkokaalista saa aikaan monenlaista herkullista ja terveellistä ruokaa
Viime vuonna tein näitä ensimmäistä kertaa ja nyt toisella kertaa valinta varmistui vain. Syystä että pidän näiden ja taikinan tummasta väristä, suutuntuman rapeudesta, rustiikista ulkonäöstä, leivottavuudesta ja ennen kaikkea mausteisesta intensiivisestä mausta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.