Vietin osan lapsuudestani Itä-Afrikassa jossa myös tutustuin samosoihin. Samosat mielletään usein Intialaiseksi ruoaksi, mutta ne ovat alunperin lähtöisin Lähi-idästä, josta ne kulkeutuivat Afrikkaan ja Intiaan
Samosat. Uppopaista samosia kuumassa öljyssä. Samosat ovat valmiita, kun ne kelluvat. Nosta samosat öljystä reikäkauhan avulla ja laita ne talouspaperilla vuoratulle vadille
Eräs Bangaloreen muuttanut lukijani kävi visiitillä, ja naposteltavaksi valmistin samosa-piiraita. Samosat ovat hyvin suosittu snack eri puolilla Intiaa ja maistuvat hyvältä teen ja kahvin kanssa
Valkosipulilla, rakuunalla, basilikalla, persiljalla ja timjamilla maustettuja etanoita gratinoituna omissa kuorissaan ja Roquefortjuustolla uunissa omissa kuorissaan kuorrutettuja etanoita
Jos olisin suunnannut isoon markettiin, niin homejuustoksi olisi sen perinteisen suomalaisen brändin sijaan todennäköisesti valikoitunut paleoystävällisempi, pastöroimattomasta lampaan raakamaidosta valmistettu Roquefort
Sen sijaan meillä tehtiin sambousek- nimisiä piiraita (kyllä, niin etymologisesti kuin gastronomisesti Intian samosan sukulaisia), joita Lähi-idässä löytyy liki kaikista juhlapöydistä
Juuston kypsytys ja jatko käsittely onkin asia johon palaan myöhemmin uudelleen paremmalla ajalla syventämään asiaa, mutta voin nyt näin maistiaisena mainita että paraikaa viljelen Penicilliuim Roquefortii hometta keittiössä
tofunuggetit, samosat, chili sin carne, falafelit, fajitat, papubrowniet, chai. Kevään keittokirjoja. Kesää kohti edetään vauhdilla, mikä näkyy myös uusissa keittokirjoissa
Dim sumit, gyozat, samosat, raviolit ja gnocchit ovat kaikki eräänlaisia dumplingeja. Suomeksi kutsuttuja mykyjä eli kypsennettyjä ja (ehkä) täytettyjä taikinapalloja löytyy muodossa tai toisessa lähes jokaisesta kulttuurista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.