T. ä. y. d. e. l. i. s. n. r. p. t. ö. m. o. a. v. j. u. P. h. R. b. g. k. -. ). S. 6. ,. ". (. 1. 8. 0. 2. V. K. ½. 3. –. J. L. M. f. N. E. 5. 4. A. k p. d l. t l. m i
V. e. n. ä. j. k. i. s. a. r. A. l. t. I. m. o. u. v. S. 1. 8. 0. -. h. p. ,. P. 4. 7. 2. 5. B. y. E. g. J. d. ". K. N. ö. _. L. T. R. O. U. 9. 3. /. Y. c. (. ). _ l. d l
) Viime vuonna leivoin Runebergin torttuja ensimmäistä kertaa. En ollut sitä ennen maistanut kotitekoisia Runebergin torttuja, eikä ollut itse asiassa ikinä tullut mieleen että niitä voi tehdä itsekin
R. u. n. e. b. r. g. i. t. o. k. l. v. a. y. h. m. p. s. N. ä. j. P. ö. O. d. ,. M. S. T. V. c. Y. L. J. I. E. (. 6. ). 1. 5. f. 0. 2. 3. K. 4. -. 7. A. d l. t l
40 g manteleita120 g voita paloina80 g sokeria60 g fariini- tai muscovadosokeria2 munaa165 g vehnäjauhoja20 g kauraleseitä2 tl leivinjauhetta150 g créme fraíche120 g vadelmahilloaKostutus
Runebergin torttuja leivon lähes joka vuosi, resepti vain vaihtuu. Kostuta tortut joko upottamalla kokonaan kostutusliemeen tai lusikoi kostuketta torttujen päälle
"Ruuneberin päivän torttu" eli kansallisrunoilijamme Runebergin mukaan nimetty torttu. Joten kun Johan halusi makiaa punssin kanssa aamiaiseksi, niin Fredika hienona ja ymmärtäväisenä vaimona piti miehen tyyytyväisenä ja luovana, valmistaen Runebergin torttuja
R. u. n. e. b. r. g. i. p. ä. v. j. a. h. m. k. t. l. y. s. d. o. F. J. K. ö. ,. N. 2. 0. 1. /. f. 3. 4. (. 7. ). P. -. V. L. Y. A. T. 5. –. S. d l. t l
O. l. e. n. a. i. o. u. t. s. k. p. r. ,. m. P. j. h. ä. ö. v. y. T. R. b. g. K. H. F. d. 5. (. 1. 4. -. 6. ). 2. 0. 3. *. S. V. L. f. A. /. M. U. E. d l. t l
Runebergin kunniaksi syötävät tortut jakavat ehkäpä perinneleivoksista eniten mielipiteitä, sillä ainakin kaupan torttujen ylenmääräinen punssiarominen kostutus maistuu monen suussa liian karvaalta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.