T. ä. y. d. e. l. i. s. n. r. p. t. ö. m. o. a. v. j. u. P. h. R. b. g. k. -. ). S. 6. ,. ". (. 1. 8. 0. 2. V. K. ½. 3. –. J. L. M. f. N. E. 5. 4. A. k p. d l. t l. m i
Ja miksi valitsin Aleksanterin leivoksen. Sen resepti niikuin Aleksanterin leivosten reseptikin on minulla ollut kyllä jo luvattoman kauan odottamassa oikeaa hetkeä
Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja irrota tortut vuoista. Huomenta helmikuiseen talviaamuun. Tänään vietetään suuren suomalaisen kulttuurin henkilön merkkipäivää ja jokavuotiseen tapaan J
Perinteiset Aleksanterinleivokset ovat vaaleanpunaisella kuorrutteella, mutta halusin tehdä näitä leivoksia poikamme ristiäisiin, joten tein kuorrutteesta vaaleansinistä
Löysin tämän ohjeen facebookin leivontaryhmän kautta. Tämä on melkein kuin brita-torttu. Pohja tehdään hieman eri tavalla kuin perinteisessä brita-tortussa
Runebergin päivä lähestyy ja nyt on tämän vuoden Runebergin tortut leivottu. Se millä ohjeella syntyvät parhaat (aidot) Runebergin tortut, jakaa ihmisten mielipiteet
R. u. n. e. b. r. g. i. t. o. k. l. v. a. y. h. m. p. s. N. ä. j. P. ö. O. d. ,. M. S. T. V. c. Y. L. J. I. E. (. 6. ). 1. 5. f. 0. 2. 3. K. 4. -. 7. A. d l. t l
40 g manteleita120 g voita paloina80 g sokeria60 g fariini- tai muscovadosokeria2 munaa165 g vehnäjauhoja20 g kauraleseitä2 tl leivinjauhetta150 g créme fraíche120 g vadelmahilloaKostutus
Kostuta tortut joko upottamalla kokonaan kostutusliemeen tai lusikoi kostuketta torttujen päälle. Runebergin torttuja leivon lähes joka vuosi, resepti vain vaihtuu
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.