Myöhäissyksy on kotimaisten maa-artisokkien sesonkiaikaa. Vaikka kyseinen kasvis on kotoisin kaukaa Perusta saakka, Turussa tätä mukula-artisokaksikin tituleerattua herkkua on viljelty jo 1600-luvulta saakka
K. u. n. e. d. l. i. p. o. s. t. a. m. -. r. k. ä. j. y. v. ,. h. ö. M. (. ). R. ". b. g. N. U. O. Y. E. 1. 0. 5. 4. G. S. 2. H. J. 3. L. P. /. A. f. T. d l
Lihattoman lokakuun kunniaksi blogissa on viime aikoina ollut paljon kasvisreseptejä. Pakko kuitenkin myöntää, että tässä perheessä edelleenkin syödään lihaa, ja tämä on vain hauska sattuma
P. i. m. e. ä. t. s. y. l. a. o. v. N. k. n. p. r. j. h. u. H. O. S. U. R. L. A. 1. g. f. 2. d. ö. ½. ,. Y. K. M. 7. 5. Ä. I. J. T. E. Ö. 3. c. 0. (. w. -. ). V. 8. k g. d l. t l
Maa-artisokkakeitto. Tämä pehmeä maa-artisokkakeiton ohje löytyi Etiketti-lehden numerosta 3/2006. Keitto oli tosi maukas, mutta omaan makuuni peruna peittosi turhankin paljon maa-artisokan makua
Muutaman hieman mitäänsanomattoman maa-artisokkakeittokokeilun jälkeen sain viimein maut kohdalleen. Maa-artisokkakeitto500 g maa-artisokkia2-3 valkosipulinkynttänoin 5 cm
Syksy on säilömisen kulta-aikaa. Soseet, hillot, etikkasäilykkeet, mehut ja marmeladit valmistuvat helposti kotimaisista marjoista, hedelmistä ja vihanneksista
Puolukkapuuro on mielestäni aivan ihana syysherkku. Oikein odotan syksyistä, kuulasta päivää, jolloin voin antaa kirpeiden puolukoiden kaikessa rauhassa hautua ja imeltyä ruisjauhojen kera
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.