Takaisin taas. Viikon mittainen loma Lissabonissa virkisti meidät ja makuaistimme. Pääsimme pitkästä aikaa suuntaamaan uuden maan ja ruokakulttuurin pariin kotikeittiön ulkopuolelle, ja takaisin palasimmekin kera matkalaukullisen uusia ideoita ja innostusta vielä kokeilemattomiin kokeiluihin
S. y. n. t. ä. r. e. i. l. v. o. a. h. m. j. k. s. p. u. g. L. b. B. é. J. T. ,. d. ö. P. A. K. (. ). M. c. F. C. 1. 2. 6. 4. 3. /. O. f. 5. -. ñ. q. í. x. H. u l. d l. t l
1. Leikkaa kalafilee 1 cm. n paksuisiksi suikaleiksi. Harjaa simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois simpukat, joiden kuori on auki eikä sulkeudu, vaikka kuorta napauttaisi kevyesti
T. ä. m. o. h. j. e. n. s. a. u. t. v. i. r. k. V. l. ö. E. p. (. f. ,. 2. 0. 7. ). L. y. M. -. d. 4. 1. 5. x. g. 6. 3. ½. K. S. P. *. O. H. ô. b. ü. c. k g. d l
Resepti 4. lle. Mausta kareet suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä timjamin oksien ja kahden kämmenellä murskatun valkosipulinkynnen kanssa kauniin värisiksi
V. i. k. o. n. l. p. u. a. s. e. ä. t. r. j. ,. h. m. K. E. A. v. d. T. y. R. P. I. H. L. O. J. G. U. 4. -. 6. 0. g. 2. 1. 5. (. %. ). Y. ö. c. d l. t l
Zarzuela on paitsi espanjalainen operetti myös perinteinen katalonialainen kala-äyriäispata. Tässä pataan on käytetty tuoretta kuhaa ja sinisimpukoita sekä pakastettuja jättikatkarapuja ja mustekalaa
Näissä on todella mehevä, hieman mantelinen pohja, päällä ihana vadelma-vaahtokarkkimousse ja kaiken kruunaa raikas tuulahdus tuoreista vadelmista koristeluna
Tässä ajattelin kuitenkin syventyä raakaa versioon Chorizosta, jonka viimeksi tein vapunaaton sukujuhliin, meillä kun juhlitaan silloin äidin syntymäpäivää, mutta kuinkas ollakaan nyt vihdoin on tullut virkeä tuulahdus makkara-maailmaan, kun Saarioinen on valmistanut kyseistä makkaraa omana grilliversionaan
Iloinen ruokailuhetki hyvässä seurassa ja höyryävän fonduepadan ääressä on oiva illanviettotapa, joka sopii mielestäni erityisen hyvin näin kevättalveen
Phuuh, valtavan huono omatunto blogin "hylkäämisestä" kuukaudeksi. Kaikenlainen hässäkkä on kuitenkin imenyt mehut niin täysin, että tauko oli pakollinen
Majoneesin valmistaminen sauvasekoittimella ei ole koskaan ollut mitenkään työlästä, mutta sen jälkeen kun aloimme valmistaa sitä minuutissa, emme ole enää valmismajoneesia kaupasta ostaneet
Olen viimeisien kuukausien aikana hehkuttanut suklaakakun toisensa perään maailman parhaana. Nyt täytyy myöntää että superlatiivit alkaa loppumaan kesken tätä vauhtia
Helpot cocktailpalat kevään juhliin. Paahtopaistisliderit marinoidulla punasipulilla ja kapris-yrttimajoneesilla, jokirapusliderit, manchegosliderit ja chorizosliderit
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.