Viljaton Saaristolaislimppu, gluteeniton, hiivaton, ei lisättyä sokeria eikä kanamunaa. Allergeeni; makealupiinijauho( pähkinäallergisille)
Arvostele tämä resepti!
Oma arvostelusi
Yleisarvosana 00 arvostelut
Ainesosat
0,5 dl
Carob- jauhetta
1 dl
Kikhernejauhoa
1 dl
Makealupiinijauhoa
3 dl
Kurpitsansiemenjauhoa
1,5 dl
Kvinoan siemeniä
1 dl
Pellavarouhetta
3 rkl
Chiansiemeniä
3 rkl
Kurpitsansiemeniä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Psylliumia
1 rkl
Soodaa
Suodattamatonta omenamehua n. 1 l.
Ohjeet
Keitä kvinoaa n.0,5 l :ssa omenamehua n. 15 min, hämmentäen. Kvinoasta irtoaa "tärkkelystä" omenamehuun. Lisää
pellavarouhe ja carob-jauhe, anna turvota väh. 2 h, voit lisätä n. 2 dl
omenamehua, ettei tule liian paksu massa, saa rauhassa geeliytyä.
Sekoita kuivat aineet ja lisää massa sekä lisää mehua tarpeen mukaan, sekoita hyvin.
Taikina on sopivaa kun lusikka pysyy pystyssä. Laita taikina voideltuun vuokaan ja painele lusikalla tms. tiiviiksi.
Paista 150 astetta, 1 h 45 min kiertoilmauunissa, muuten 2 h.
Leipä kannattaa leikata paistopinta alaspäin.
Jauhot, siemenet ja rouheet LUOMUA.
Joululimpun saa kun lisää luomu rusinoita.
Reseptiä kannatta tuunata oman maun mukaan.
Minulla on ollut jo pitkän aikaa mielessä kokeilla. Sämpylöistä tuli ihanan kuohkeita ja pehmeitä. Kun taikina on turvonnut, pyörittele siitä leivinpaperoidulle
VAALEA VILJATON JA. Kun sain vihdoin ja viimeinvuokaleivän tyylisen tekeleen. onnistumaan innostuin hommasta toden teolla ja päätin kokeilla vaaleamman
Ja juu, onhan nää myös vegaaneja, gluteenittomia, eikä näissä ole lisättyäsokeria. Meikä lähtee nyt verryttelemään jo valmiiksi treenistä kipeitä ja jumiutuneita lihaksia salille ja saunaan, mites siellä ruudun toisella puolella vietetään sunnuntaipäivää
Viime viikonloppuna makean himoissani tekaisin herkkuja oikein kaksin käsin. Molemmista tuli niin hyviä, ettei kovinkaan montaa jäänyt seuraavalle päivälle, vaikka tarkoitus oli tehdä palluroita myös töihin viemisiksi
tulee mielestäni olla lähes mustaa (eikä se saa johtua leivän polttamisesta). VILJATON, MAIDOTON JA. Saaristolaisleipä kuuluu mielestäni jouluun (vaikka voihan
Usein pidän kaupasta ostettuja patukoita kassissa pahan hetken varalle, mutta valmiit proteiini- ja myslipatukat ovat täynnä ties mitä lisäaineita ja usein myös sokeria
Keitä pehmeäksi suolatussa vedessä. Ota keitinvesi talteen, soseuta sauvasekoittimella, lisää. ja sose, sekoita massaa ja lisää jäähtynyttä keitinvettä tarpeeen mukaan
Nanaimo-palat tai -leivokset, miksi niitä nyt. tomusokeriversiona (tai tavallista tomusokeria). Pohjalla on kaakaolla maustettu taikina, jossa on usein mukana keksi- tai
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.