Mallasleipien ohje seuraa tuossa kotikaljaohjeen alapuolella. Itsekin teen kaljan joskus uutteista, mutta maku jää paljon ohkaisemmaksi, vaikka käytän yleensä tuplamäärän (joskus triplamääränkin) uutetta ohjeen nestemäärään
Myös ruismaltaasta valmistettu kotikalja on hyvä vaihtoehto ruokajuomaksi. Täytettyjen hirvenpaistirullien ohje on alunperin tädiltäni Orvokilta ja olen sitä hiukan muokannut panimolle sopivammaksi
Oma äitini teki lapsuudessani simaa aina vappuisin ja juhannuksena, ja tehtiinhän sitä myös heinäntekoaikaan yhdessä kotikaljan kanssa, sillä heinäväellä oli aina jano
Ennen palautusta haluan kuitenkin kokata vielä toimittaja Veikko Ennalan köyhän miehen potenssiaamiaisen, johon tulee viisi perunaa, kymmenen silakkaa ja lasi kotikaljaa
Olen tehnyt tätä leipää myös kotikaljan valmistuksesta jääneestä mäskistä. Ohje on laiskan. Ohje syntyi sattumalta, kun aioin leipoa saaristolaisleipää, mutta
Kesällä monet valmistavat kotikaljaa janojuomaksi ja herkuttelevat piimäjuustolla. Leivinlaudalla-blogista löytyy niille mäski- ja hera-tunnisteilla useampikin ohje
Jauhoista, ruis- ja vehnäjauhoa ainakin mutta joissakin ohjeissa myös hiivaleipäjauhoja. Auringonkukansiemenet kopioin Rosalanlimpun ohjeesta ja antavat erinomaisen purutuntuman leipään
Pohjois-Pohjanmaan Sievistä kotoisin oleva äidinpuoleinen Anni-mummuni teki saman vellin kaljavellinä, jossa piimä korvattiin joko kotikaljalla tai pilsnerillä (ykkösoluella)
Sipulileivän ohje. 2½ dl lämmintä vettä tai kotikaljaa. 2½ dl lämmintä vettä tai kotikaljaa. Jänskänmakuinen leipä, joka sopii hyvin talvisiin makuihin